Supă cu mazăre și legume

Supă cu mazăre și legume

   Supă cu mazăre și legume

Majoritatea din noi suntem obișnuiți să preparăm doar supe cu pui, cu perișoare, doar cu legume sau orez, dar am uitat că , de fapt supa cu mazăre este la fel de delicioasă și aromată. Are un gust obișnuit de dulce- sărățel, iar verdeața și legumele îi oferă o aromă plăcută. Se prepară un un timp mai îndelungat, întrucît mazărea fierbe mai mult. În rest, este o supă ușoară pe care gospodinele o prepară de post. În continuare urmăriți ingredientele și etapele preparării.

Ingrediente la 2 litri de apă:  200 gr mazăre uscată în boabe, 50 ml ulei, 2 cartofi mari, 1 ceapă, 1 roșie sau 100 gr sos de tomate sau 2 linguri de pastă de tomate, 1 morcov, 1 ardei, verdeață, 1 frunză de dafin, sare după gust.

Pentru prepararea acestei supe este nevoie ca din timp, să înmuiem mazărea pentru cîteva ore ( 2-3 ore). 

Punem apa la fiert. Cînd apa începe să clocotească, dăm focul mijlociu și adăugăm mazărea. Va fi nevoie să așteptăm mazărea să fiarbă vreo 30-40 min, dar nu pînă la gata. Depinde foarte mult de umeditatea mazării. Avem grijă să spumăm apa, întrucît mazărea produce multă spumă.

Între timp, pregătim legumele. Le tăiem la dorință. Turnăm în tigaia încinsă la foc mic uleiul. Punem morcovul, ardeiul și pasta de tomate. Totul se va căli la fic mic vreo 10 min. 

Verificăm dacă mazărea este aproape gata. Doar atunci putem adăuga cartofii și ceapa întreagă care va oferii supei o aromă plăcută. Avem grijă să luăm spuma.

Peste 15 minute adăugăm legumele călite. Punem frunza de dafin și sare după gust. Lăsăm 10 minute supă să fiarbă la foc mic, apoi punem verdeața. Ar putea ca pe suprafața supei să mai apară spumă din cauza mazării, dar după stingere ea va dispărea.

Supa cu mazăre este gata. Poftă bună.


Bunica recomandă