În 300 gr de carne tocată de pui se adaugă 1 ceapă trecută prin răzăoare, 1 ou, puțin piper iute măcinat, sare după gust. Dacă amestecul vă pare moale, adăugați 1 lingură de amidon sau 1 lingură de făină. Cu palmele muiate în ulei modelăm perișoarele.
Mod de preparare a sosului din sucul de roșii: Se toarnă în tigaie 4 linguri de ulei. Se încălzește la foc mic. Se adaugă cîteva cubulețe din ardeiul pregătit. Se călește 2-3 min pînă se simte aroma lui. Se adaugă sucul de roșii. Se lasă să se prăjească împreună 1-2 min.
Într-o cratiță turnăm 3-4 litri de apă. Cînd apa începe a fierbe, adăugăm cartofii tăiați cubulețe, morcovul cubulețe și ceapa întreagă. Cînd legumele sînt pe jumătate fierte, adăugăm perișoarele. Spumăm supa. Adăugăm orezul, condimentele.
Supa se fierbe la foc mic ca să nu fie tulbure. Peste 10 minute de la fierbere verificăm daca perișoarele sunt fierte. Adăugăm sosul de roșii. Peste 1 min stingem focul, chiar dacă ne pare ca orezul ar trebui să mai fiarbă. La temperatura bulionului clocotit, orezul se va înmuia pînă la gata. Presurăm verdeață la dorință.
Poftă bună.