Mod de preparare: se pun 3 litri de apă la fiert. Cînd apa începe a fierbe se pune pieptul de pui tăiat bucați. Se spumează carnea. Se adaugă cartofii taiati cubulețe, morcovul tăiat la dorință și ceapa întreagă. Se lasă să fiarbă la foc mic, ca să nu avem supa tulbură.
In tigaie se toarnă uleiul. Se pune ardeiul tăiat cubulețe. Se prăjeste ardeiul pîna se simte aroma lui, se adaugă roșiile întregi, pasta de tomate, cîteva cubulețe din morcovul pregătit. Se călește ușor, la foc mic, timp de 2-3 min.
Cind cartofii sunt aproape gata se adaugă condimentele, se pune orezul spălat, se sărează după gust. ATENȚiE ! Sarea nu se pune odata cu cartofii și morcovul !!! Le poate face tari, astfel încît am putea avea nevoie de mai mult timp pentru a gati supa.
ATENTIE ! Orezul nu se fierbe pina la gata. Sa fie pe jumatate fiert, adică puțin crocant. În urma șederii in bulionul fierbinte, orezul se va înmuia pînă la gata.
Asadar, cînd orezul e aproape gata, se adaugă sosul de roșii. Se lasă să fiarbă 2 minute.
Se adaugă verdeața si se pune capacul pe 5-10 minute. Gatită dupa așa metodă supa va fi una gustoasa,aromata si benefica pentru organismul nostru.
Poftă bună.