Baghete din făină integrală

Baghete din făină integrală

                                                        Baghete din făină integrală

 Această rețetă este o interpretare proprie a baghetelor franțuzești. Am optat pentru această variantă întrucît, este chiar sănătoasă. Mereu folosesc făina integrală în bucătărie. Este cu adevarat sanatoasă și conţine tărâţe, celuloză şi minerale (fier, mangan, calciu, fosfor, seleniu). Este bogata in carbohidraţi complexi şi proteine, acid folic. Eu vă recomand  sa pregătiți această pîine în condiții de casă și vă asigur că veți obține o pîine sănătoasă,pufoasă ca cea din comerț.

Ingrediente: 200 gr.făină integrală,100 gr.faina alba,200ml. apă, 7 gr.drojdie, 0,5 lingurita sare, semințe de susan, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac.

Se face maia pentru aluat. Într-un vas încăpător vom adăuga drojdia,citeva  linguri de apa, 2 linguri de făină și vom lăsa totul să se odihneasca 10-15 min. Punem restul fainii și cu încetul adaugam restul apei .Frămîntăm aluatul pînă obținem o cocă de aluat moale și elastic. Îl lăsăm pe masă acoperit cu peliculă timp de 1 oră.

Peste 1 oră adaugam semintele,divizăm aluatul în 4 bile. Le lăsăm acoperite 20  min.sa se odihneasca.

Modelăm baghetele ca în imagini. Din 4 bile vom obține 4 baghete.Le punem într-o tavă tapetată cu hîrtie. Încrustăm cu o lamă sau cu cuțitul suprafața baghetelor, le ungem cu gălbenuș de ou și le presurăm cu semințe de susan.


Dăm tava în cuptorul supraîncălzit la 180C tim de 25-30 min. Baghetele gustoase si sanatoase sunt gata.

În așa fel, am obținut baghete moi în interior și crocante la exterior.Pofta buna..!!!
Bunica recomandă