Biscuiți Bulgărași de zăpadă

Biscuiți Bulgărași de zăpadă

Biscuiți Bulgărași de zăpadă

Am făcut aceşti biscuiţi după o reţetă veche pe care o am în caietul meu şi doresc să mă împart şi cu voi,dragi gospodine,or ceea ce este vechi trebuie să deină în mâinile noastre nou,deoarece nicidecum nu putem da uitării la ceea ce cu atîta iscusinţă pregăteau bunicile şi mamele noastre. Deci, vedeţi cum i-am făcut!

Ingrediente: 250 gr.unt (untură,margarină),150 ml.borş acru de casă sau din comerţ(puteţi înlocui borşul cu chefir sau smîntînă din comerţ dacă nu aveţi borş)1 gălbenuş de ou, 4 gr.bicarbonat de sodiu,1 plic zahăr vanilat, 470-480 gr.făină,zahăr pudră.

Umplutură: gem de căpşuni. Toate ingredientele trebuie să fie de t.camerei.

Intr-un vas adînc punem untul de temperatura camerei, gălbenuşul de ou şi borşul. Exact în borş punem bicarbonatul de sodiu ca să se stingă. Facem această procedură direct în vas (vedeţi foto).


Adăugăm cîte puţin făina cu zaharul vanilat framîntînd aluatul.

Aluatul va fi unul lipicios, deaceea vom presura făina pe masa de lucru pentru a-l aduna intr-o cocă netedă. Aluatul gata îl acoperim cu peliculă alimentară, îl punem intr-o farfurie presurată cu făină şi îl punem în frigider pe 2 ore.

După 2 ore modelăm biscuiții. Divizăm aluatul în 6 părți. Întindem cu citorul fiecare parte și modelăm biscuiții ca în inaginile alăturate. Atît timp cît lucrăm cu o parte din aluat, celelalte părţi stau în frigider ,dealtfel, dacă aluatul va sta pe masă se va înmuia şi se va prinde de mâini.

Avem grijă ca să lipim bine biscuiţii ca să nu curgă gemul în timpul coacerii. Mai întîi îi lipim ca pe colţunaşi, după care  adunăm capetele spre mijloc dîndu-i forma rotundă.

Biscuiţii gata îi punem în tava tapetată cu hîrtie la cuptorul infierbîntat din timp pe 35 -40 min.t.180 C.

Pudrăm generos biscuiţii cît sunt fierbinţi.

Poftă bună!Bunica recomandă