Biscuiți Conuri de brad

Biscuiți Conuri de brad

Conuri de brad

 Vă prezint cei mai speciali biscuiți de iarnă pe care i-am făcut cu cea mai mare plăcere pentru cei dragi. Sunt atît de gustoși încît se topesc în gură, iar la aspect sunt deosebiți și chiar interesanți. Nu vom avea nevoie de oformă specială pentru ai modela, ci doar de un cuțit cu care îi fom face tăietuile. ÎI puteți modela împreună cu copii, oferindu-le un joc distractiv și un desert peste măsură. Acum, în sezonul rece, îi puteți surprinde pe cei dragi, oferindu-i ca cadou împreună cu niște crenguțe de brad. 

Ingrediente: 150 gr unt , 80 gr zahăr pudră, 1 ou, 270- 280 gr făină, 30 gr cacao, jumătate linguriță praf de copt, 1 plic zahăr vanilat.

Într-un vas amestecăm cu un tel untul topit, zahărul pudră și oul.

În compoziția obținută adăugăm praful de cacao. Amestecăm.


Tot aici adăugăm zahărul vanilat și punem treptat făina cernută împreună cu praful de copt. Modelăm o cocă de aluat moale pe care o lăsăm pe masă 15 minute.

Peste 15 minute divizăm aluatul în 15 bile , a cîte 40 gr bila. Fiecare bilă o modelăm cu mâinile în formă ovală. Dacă procesul modelării vă este dificil, umeziți mâinile în puțină apă. După ce ați modelat toate bilele, cu ajutorul unui cuțit faceți tăieturi pe verticală și pe orizonală ca în imaginile alăturate.Punem biscuiții pe o tavă tapetată cu hîrtie sau fără. Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180C pentru 20-25 minute.

După ce îi scoatem din cuptor, îi pudrăm pe fiecare în poziție verticală pentru a avea un apect frumos de zăpadă.

Biscuiții Conuri de brad sunt gata. Poftă bună.


Bunica recomandă