Biscuiți crocanți

Biscuiți crocanți

Biscuiți crocanți 

Ingrediente:

  1. 100 gr margarină
  2. 50 gr unt
  3. 2 ouă
  4. 50 gr zahar
  5. 50 gr apă rece
  6. 350- 400 gr făină
  7. 1 plic zahăr vanilat.

Etape:

Se separă albușurile de gălbenușuri. Făina se amestecă cu zahărul și zahărul vanilat. În mijlocul amestecului se pun gălbenușurile, apoi apa rece, untul și margarină trecute prin răzătoare (ambele trebuie să fie reci, aproape înghețate).



Se frământă repede ( pentru ca untul să nu se încălzească în aluat). Punem aluatul framîntat pe 30 minute în frigider.



Presurăm făina pa masa de lucru și întindem foaia de aluat cu grosimea de 1 mm. Albușul îl batem  pînă devine alb la culoare și lipicios. Ungem foaia cu albuș și presurăm miez de nuci zdrobite (din timp le prăjim ușor pe tigaia uscată).



Rulăm foaia și o tăiem bucăți mici.





Se coc timp de 30- 35 min la 180 grade pînă se rumenesc frumos.





Le pudrăm fierbinți. Le servim cînd se răcesc bine.


Poftă bună!!!


     


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește