Biscuiți crocanți

Biscuiți crocanți

                                                                         Biscuiți crocanți 

Ingrediente: 100 gr margarină, 50 gr unt, 2 ouă, 50 gr zahar, 50 gr apă rece, 350- 400 gr făină, 1 plic zahăr vanilat.

Etape: se separă albușurile de gălbenușuri. Făina se amestecă cu zahărul și zahărul vanilat. În mijlocul amestecului se pun gălbenușurile, apoi apa rece, untul și margarină trecute prin răzătoare (ambele trebuie să fie reci ,aproape înghețate).

Se frămîntă repede ( pentru ca untul sa nu se incalzeasca in aluat). Punem aluatul framintat pe 30 min în frigider.

Presurăm făina pa masa de lucru și întindem foaia de aluat cu grosimea de 1 mlm. Albușul îl batem  pînă devine alb la culoare și lipicios. Ungem foaia cu albuș și presurăm miez de nuci zdrobite (din timp le prăjim ușor pe tigaia uscată).

Rulăm foaia și o tăiem bucăți mici.


Se coc timp de 30- 35 min la 180 grade pînă se rumenesc frumos.


Le pudrăm fierbinți.Le servim cind se racesc bine...

Poftă bună!!!