Biscuiți cu petale de trandafir

Biscuiți cu petale de trandafir

Biscuiți cu petale de trandafir

Îmi place să gătesc din cele mai simple ingrediente,din ceea ce gąsesc în casă şi de data aceasta am făcut aceşti biscuiţi exact aşa. Este perioada în care gospodinele pregătesc dulceaţa de trandafir şi cum să ratezi această ocazie? Atîta parfum în bucătărie de la ei, încît e greu să te abţii ca să nu coci ceva delicios. E totul atît de simplu, atît de rapid şi chiar primeşti o plăcere, văzînd rezultatul final, căci sunt fragezi, fragezi, parfumaţi, aspectuoşi şi nemaipomenit de gustoşi. Atunci,spor la treabă!

Reţeta: 250 gr.untură topită, 250 ml.lapte,1 plic praf de copt, 600-650 gr.făină (depinde de calitatea ei, în special, umeditatea),1plic zahăr vanilat, 3 linguri cacao.

Amestecăm toate ingredientele şi framîntăm aluatul. Acoperim coca de aluat cu o peliculă şi o punem în frigider pe 1 oră.

Coca de aluat o tăiem în două. O parte o punem înapoi la rece, iar în cea rămasă adăugăm 3 linguri de cacao şi o încorporăm în aluat. Acest lucru se face uşor, căci aluatul este gras şi imediat absoarbe praful de cacaoa. Frămîntăm pînă coca devine netedă. Aluatul cu cacao va fi puţin mai consistent decît cel alb, dar tocmai de aşa aluat avem nevoie, el fiind baza biscuiţilor.


Ustensilele mele pentru modelare sunt simple şi, de fapt, acesta este şi scopul meu, facem din ce avem şi cu ce putem. Deci, am folosit un pahar simplu şi un dop (vedeţi foto.).

Modelăm biscuiţii, dar vreau să accentuez un detaliu. Înainte de a pune partea albă peste partea cu cacao, ungem marginile cu albuş de ou sau trecem de cîteva ori uşor cu citorul peste foile deja aranjate. Facem acest lucru,deoarece după coacere părţile se pot desprinde din cauza aluatului gras.

Pentru umplutură eu am folosit dulceaţă de trandafir, Dv-stră puteţi folosi de care aveţi.

Biscuiţii gata modelaţi îi punem în tava tapetată cu hîrtie şi îi coacem timp de 30 min.180 C., dar fiecare gospodină îşi cunoaşte potenţialul cuptorului.


După ce s-au copt îi pudrăm uşor cu zahăr pudră.

Poftă bună!


Bunica recomandă