Biscuiți dietetici cu brânză

Biscuiți dietetici cu brânză

                                                      Biscuiți dietetici cu brînză

Mulți afirmă că mîncarea sănătoasă nu este gustoasă... Eu zic contrariul, chiar pot aduce multe dovezi și, plus la aceasta, cu așa mîncare trebuie să te obișnuiești. Această părere, experiență am însușit-o de la tatal meu, care toata viața a mîncat sănătos și care tot timpul a gătit sănătos, inventînd tot felul de combinații alimentare și care datorită modului lui de viață și alimentației corecte a trait aproape 90 de ani. Așadar, eu fiind obișnuită cu astfel de bucate, toata viala mea am fost atentă cu ceea ce gătesc pentru mine și familia mea și chiar rezervată la tema condimentelor din comerț, și chiar a alimentelor, căci este o vorba: ,,Suntem ceea ce mîncăm !". Deci, să vă scriu cum am pregatit acești biscuiți cu brânză proaspătă de vaci, din făină integrală și pe care nepoțelul, care are deja 8 ani și care cu greu acceptă majoritatea bucatelor, le-a mîncat cu mare, mare poftă și plăcere...

Ingrediente: 120 ml.chefir cu 1% grăsime, 70 gr.ulei, 1 gălbenuș de ou, 1 banană dulce, coaptă (ca înlocuitor al zaharului), 0,5 linguriță de sare, 1 linguriță rasă praf de copt, 1 linguriță zahăr vanilat (opțional), 300-350 gr.făină integrală.

 Mod de preparare: în chefirul de t.camerei punem gălbenușul de ou și puțin îl batem, adăugăm banana strivită cu o furculiță, turnăm uleiul peste ele. Amestecăm ingredientele uscate ți le incorporam, câte puțin, în amestecul din chefir.

Framîntaăm bine aluatul pînă coca devine netedă.

Coca de aluat o împarțim în două parți egale.

Umplutura: 600 -700 gr.brânză proaspătă de vaci+ pe vîrf de cuțit sare. Puteți adăuga în brânză și 50 gr.stafide dacă doriți ca umplutura să fie dulce sau 1 lingură de zahăr (eu nu am adăugat, optez pentru mai puțin zahăr).

Întindem o parte de aluat pe masa presurată cu făină. Punem peste ea brânză și o întindem pe toata suprafața cu spatulă, iar mai apoi cu citorul presurat cu făină ușor trecem peste ea.

Peste brinza uniform imprastiata punem a doua turtita si iarasi usor o citorim.


Cu furculita gaurim turta (se va coace mai repede).Ii dam forma cu un pahar obisnuit,daca nu avem forma speciala.Partile ramase le coacem asa.Daca doriti sa nu va ramina resturi neuniforme,taiati-le obisnuit,dindu-le forma dreptunghiulara .

Punem biscuitii la copt pe 25 min.,180 gr.C,cuptorul din timp infierbintat.

Dupa 25 min.scoatem biscuitii ,ii acoperim cu albusul batut si le presuram cu mac.Buscuitii glazurati ii dam in cuptor inca pe 2,3 min.pina putin se rumenesc.


Pofta mare!!!Bunica recomandă