Biscuiți fără făină

Biscuiți fără făină

                                                       Biscuiți cu crupe de griș

 Vi s-a întîmplat cîndva din cauza unor circumstanțe să nu aveți făină în casă? Așa mi s-a întîmplat mie. Putem găsi ieșire din situație oricînd, cînd copiii cer biscuiți. Îi putem prepara chiar din crupe de  griș sau din făină de porumb. De data aceasta i-am pregătit din crupe de griș, fără pic de făină sau amidon. Crupele de griș le putem înlocui cu făina de porumb. Vă pot spune că sunt foarte delicioși și nisipoși, iar copiii au fost încîntați. Urmăriți mai jos ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 360 gr crupe de griș ( în rusă ''манная крупа'') , 2 ouă, 100 gr unt topit, 7 gr praf de copt, 80 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 praf de sare.

Într-un vas amestecăm ouăle cu zahărul și praful de sare. Adăugăm untul topit.

Crupele de griș le amestecăm cu praful de copt.

Punem în amestecul de ouă, crupele de griș. Adăugăm zahărul vanilat. Amestecăm bine compoziția. O acoperim cu peliculă și o punem la rece timp de 2 ore.

Pregătim o tavă pe ca o vom tapeta cu hîrtie. Peste 2 ore putem modela biscuiții. Divizăm amestecul rece în 25-28 bile mici. Modelăm cu mîinile biluțe rotunde egale. Le trecem pe fiecare mai întîi prin zahăr, apoi prin zahăr pudră. Le punem pe tavă. Lăsăm distanță între bile. Putem modela biscuiții și cu forme figuri, presurîndu-i doar cu zahăr pudră.
Punem biscuiții în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 15-20 min pînă se dublează în volum și devin mai tari. Poftă bună.

Bunica recomandă