Biscuiți fără ou

Biscuiți fără ou

 Biscuiți fără ou

Ingrediente:

  1. 200 ml chefir (iaurt)
  2. 200 gr grăsime (unt, margarină)
  3. 200 gr zahăr
  4. 1 linguriță bicarbonat de sodiu (nu plină)
  5. 1 plic zahăr vanilat 
  6. 4 pahare de făină (puneţi 3 pahare şi vedeţi cît mai necesită aluatul ,paharul de 250gr)
  7. gem din prune (mere, caise, sau pere)
  8. 200 gr miez de nuci (puteţi şi fără miez de nuci face).

Miezul de nuci se fărîmițează și se amestecă cu gemul de prune.


 

Se amestecă grăsimea topită cu zahărul, chefirul cu bicarbonatul de sodiu, făina cu zahărul vanilat. Se pune totul într-un vas și se frămîntă, pînă se obține o cocă de aluat pufoasă. Se pune aluatul într-un vas,se acoperă vasul cu peliculă alimentară şi se pune pe 30 min la rece în frigider.



Se mai frămîntă puțin aluatul. Se împarte în două părți. Se fac două bile, una puțin mai mică decît alta.



Se întinde bila mai mare pe masa presurată cu făină. Se pune imediat în tava tapetată cu făină. Se pune umplutura.





Se întinde cu citorul a 2-a bila. Se presoară cu puțin zahăr. Se citorește puțin, se zgîrîe cu furculița și se găurește. Se rulează și se pune peste turta din tavă. Se apasă ușor cu palma.









Cuptorul din timp se supraîncălzește. Se coace 45 min, la 180 grade.





Se lasă să se răcească, după care se taie.


Poftă bună!!!


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește