Miezul de nuci se fărîmițează și se amestecă cu gemul de prune.
Se amestecă grăsimea topită cu zahărul, chefirul cu bicarbonatul de sodiu, făina cu zahărul vanilat. Se pune totul într-un vas și se frămîntă, pînă se obține o cocă de aluat pufoasă. Se pune aluatul într-un vas,se acoperă vasul cu peliculă alimentară şi se pune pe 30 min la rece în frigider.
Se mai frămîntă puțin aluatul. Se împarte în două părți. Se fac două bile, una puțin mai mică decît alta.
Se întinde bila mai mare pe masa presurată cu făină. Se pune imediat în tava tapetată cu făină. Se pune umplutura.
Se întinde cu citorul a 2-a bila. Se presoară cu puțin zahăr. Se citorește puțin, se zgîrîe cu furculița și se găurește. Se rulează și se pune peste turta din tavă. Se apasă ușor cu palma.
Cuptorul din timp se supraîncălzește. Se coace 45 min, la 180 grade.
Se lasă să se răcească, după care se taie.
Poftă bună!!!