Biscuiți fragezi pe bază de unt si lapte

Biscuiți fragezi pe bază de unt si lapte

             Biscuiți fragezi pe bază de lapte

Este adevărat că ,,practica bate gramatica". Așa se spune în popor atunci, cînd este vorba despre o ,,reușită"a unei persoane. Nu e îndeajuns doar să avem o rețetă care sta undeva într-un caiețel scrisă, dar și să o facem o dată, de două ori, chiar și de trei pînă obținem un rezultat. Dar....vreau să vă bucur, dragile mele, căci acest lucru nu se aplică și în cazul acestor biscuiți, pe care i-am făcut reușiți din prima, rețeta fiind ,,ticluită" într-o clipă din ceea ce am avut în frigider. Rezultatul? Este unul peste așteptările mele, căci sunt atît de farâmicioși, gustoși, fini la gust, încît ai mînca și  tot ai mînca. Nepoțeii mei i-au apreciat foarte mult și chiar m-am bucurat, căci scopul meu este de a-i debarasa de biscuiții din comerț cu care ei se alimentează și de a-i obișnui să folosească cît mai puțin zahăr, lucru pe care și l-am făcut. Așadar, vedeți rețeta.

Rețeta: 250 gr.grăsime (unt,margarină ), 50 ml.lapte,10 gr.drojdie,1ou, 400-450 gr. făină (depinde de marimea oului și umeditatea făinii),1 plic zahăr vanilat.

Mod de preparare: în laptele călduț dizolvăm drojdia. Cernem făina și adăugăm în ea untul moale de t.camerei. Punem zahărul vanilat și frământăm ingredientele. Adăugăm oul și laptele. Amestecăm compoziția și frământăm bine, bine totul pînă obținem o cocă de aluat care ușor se desprinde de pe mână.Acoperim vasul cu peliculă alimentară și îl punem în frigider pe 1 oră. După 1 oră scoatem aluatul din frigider, îl adunăm puțin și modelăm biscuiții. Le puteți da orice formă. Eu i-am făcut diferiți, ca să le fie mai interesant copiilor să-i mănînce.Tot din acest aluat am făcut și cîteva cornulețe cu petale de trandafir frecate cu zahăr. O aromă de trandafir toată casa de parcă ai fi într-o gradină cu flori. Biscuitii gata îi punem la copt în cuptor pe 25-30 min.180C pînă se rumenesc frumos.Operativ, cît sunt fierbinți îi presurăm cu pudră de zahăr.Poftă bună, dragi gospodine! Sper să vă placă rețeta mea!Bunica recomandă