Biscuiți împăturiți

Biscuiți împăturiți

Biscuiți împăturiți

Ingrediente:

  1. 1 pahar chefir (iaurt)
  2. 2 ouă
  3. 650 gr de făină
  4. 200gr unt pentru aluat ( se permite margarină)
  5. 70 gr unt
  6. 230 gr zahăr
  7. 1 plic praf de copt
  8. 1 plic zahăr vanilat.



Amestecăm un ou cu chefirul pînă la o compoziție omogenă.



Din cele 650 gr de făină, punem deoparte 1 pahar de 200 gr de făină. În cele 450 gr de făină punem zahărul vanilat și praful de copt. Dăm 200 gr de unt rece prin răzătoare.



Amestecăm făina cu untul. Adăugăm compoziția din chefir. Amestecăm bine aluatul ca să obținem o cocă netedă. Dacă vedem că aluatul se lipește de mîni, mai punem făină. Îl punem în frigider acoperit cu o peliculă, pînă ce facem umplutura.



Umplutura o facem din cele 200 gr de făină+70 gr de unt de temperatura camerei+zahărul.



Scoatem aluatul din frigider și îl împărțim în 4 părți.



Modelăm biscuiții. 1)Întindem prima bilă cu citorul. 2) Presurăm 2 linguri de umputură pe întreaga foaie.



3) O împăturim.





4) Iarăși o întindem cu citorul.5)Iarăși punem 2 linguri de umplutură.



6) O împăturim.



7) O întindem de grosimea 1 cm.8) Dăm formă biscuiților.



La fel procedăm cu toate bilele. Pentru 1 bilă avem nevoie de 2 linguri de umplutură. Biscuiții îi punem în tava presurată cu făină. Îi ungem cu al doilea ou. Eu nu i-am uns. Îi coacem la temperatura de 180 gr, 35- 40 min. După ce îi scoatem din cuptor, îi pudram.





Poftă bună!!!










Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește