Biscuiți pe bază de apă carbogazificată

Biscuiți pe bază de apă carbogazificată

                                                     Biscuiți pe bază de apă carbogazificată

 Niciodată nu am putea spune: " Nu am ingrediente destule pentru a prepara niște biscuiți." Și știți de ce? Pentru că putem prapara biscuiți doar din apă, făină și unt sau margarină, ingrediente de bază pe care toate gospodinele le au în bucătărie. Deși conțin cele mai simple ingrediente, sunt foarte gustoși și puhavi. Putem prepara acești biscuiți minunați fără minim efort. Cei dragi i-au îndrăgit mult... Urmăriți ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 200 gr apă carbogazificată, 400-450 gr făină, 200 gr margarină de temperatura camerei, 1 linguriță praf de copt, 5 gr drojdie, 30 gr zahăr,1 plic zahar vanilat.

Într-un vas turnăm apa. Tot aici punem drojdia și zahărul. Lăsăm 10 min ca drojdia să se descompună. Făina o amestecăm cu praful de copt,vanilina și o incorporăm în compoziție. Frămîntăm un aluat neted. 

Margarina ( sau putem folosi unt cu un procent mai mic de grăsime) o împărțim în 4 părți. Întindem o turtă cu diametrul de aproximativ 28 cm. O ungem cu o parte din margarină. O împăturim. O ungem cu cealaltă parte din margarină. Vom repeta procedura cu toate bucățile de margarină. Învelim aluatul în peliculă alimentară și îl punem în frigider pe o noapte. Peste noapte scoatem aluatul din frigider, îl lăsăm pe masă vreo 30 min să se încălzească, presurăm peste el si pe masa de lucrul făină și îl întindem cu citorul de 1 cm grosime.



Modelăm biscuiții.

Îi punem într-o tavă tapetată cu hîrtie și îi dăm în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 30- 35 min. 

După ce îi scoatem din cuptor, îi pudrăm cu zahăr pudră.



Bunica recomandă


Biscuiți pe bază de apă carbogazificată
Biscuiți pe bază de apă carbogazificată

Biscuiți fragezi pe bază de apă carbogazificată.

Citește
Chec cu mere econom
Chec cu mere econom

Un chec cu mere foarte delicios... Mod de preparare rapid și ingrediente accessibile în bucătăria fiecărei gospodine.

Citește
Brioșe pe bază de brânză
Brioșe pe bază de brânză

Brioșe delicioase atît pentru cei mici, cît și pentru cei maturi...

Citește
Cornișoare din albuș de ou
Cornișoare din albuș de ou

Cornișoare din albuș de ou cu cacao și nuci...

Citește
Pateuri moi cu carne și cașcaval
Pateuri moi cu carne și cașcaval

Pateuri moi coapte în cuptor... Moi de se topesc în gură...

Citește
Baghete din făină integrală
Baghete din făină integrală

Baghete aromate din făină integrală...

Citește
Plăcintă creață din foi simple pe apa
Plăcintă creață din foi simple pe apa

Plăcintă creață cu brânză.... Plăcinta creata din foi sumple pe apă făcute în condiții de casă.

Citește
Coșulețe din făină integrală cu umplutură de mere
Coșulețe din făină integrală cu umplutură de mere

Citește
Croissant-e în condiții de casă
Croissant-e în condiții de casă

Ador croissant-ele din patiserii, dar cele făcute în condiții de casă sunt cele mai gustoase.

Citește