Biscuiți pe bază de untură ca la bunica

Biscuiți pe bază de untură ca la bunica

                                                         Biscuiți pe bază de untură ca la bunica

 Biscuiții pe bază de untură de porc nu i-am făcut de ani buni, deoarece noi, gospodinele de la oraș am înlocuit untura cu untul sau margarina, din simplul motiv că nu avem acces la acest ingredient ca gospodinele din sat. Dar de ceva timp mă macină pofta anume de  biscuiți făcuți pe untură, biscuiți pe care îi făcea mama mea și soacra mea și erau atît de nisipoși, fărâmicioși de parcă se topeau în gură. Este o rețetă simpla pe care o folosesc și în prezent gospodinele și care se face foarte, și foarte repede. Cu așa rețeta, la sigur, că nu o dăm în bară...

Ingrediente: 250 gr.untură de porc, 250 gr.smîntină (totul măsurăm cu un pahar), 1 linguriță praf de copt, făină cît cuprinde (punem 2 pahare de 250 ml.) și mai apoi cît necesită.

Ингредиенты:250 гр.жира(нутряк свиной),250 сметаны,1 чайная ложка разрыхлителя, муки сколько возьмёт.Изначально ставим 2 стакана,а потом добавим по необходимости.

Начинка: любое варенье (малина,персик,клубника и.т.д)

Время выпечки:30 мин.180 гр.Сахарной пудрой обсыпаем пока горячие.

Punem în vas toate ingredientele (untura o punem așa prinsă cum e la frigider) și amestecăm bine ingredientele.

La inceput aluatul va fi moale, dar mai adaugăm făină și framîntăm pîna vom obține o cocă de aluat ce se desprinde de pa mână. Punem coca de aluat pe 30 min. în frigider,dar putem imediat întinde aluatul,cînd nu avem timp.

Presurăm pe masă făină și întindem aluatul subțire ca pentru coltunași. Întindem cu spatula gemul de zmeura(capsuni) pe o parte din aluat și îl rulam de 3 ori dupa care tăiem fișia de aluat.


Fîșia rulată o proporționăm și repetăm procedura cu foaia rămasă.

Coacem biscuitii t.de 30 min.180 gr.pina se rumenesc frumos..Dupa ce ii scoatem din cuptor ii pudram cu zahar pudra,dar numai dupa ce putin se racesc.

Pofta buna..!!!Bunica recomandă