Biscuiți Racușka

Biscuiți Rakușka

Biscuiți Rakușka

Îmi plac foarte mult acești biscuiți. Le-am dat așa denumire haioasă, întrucît seamănă cu melcușorii de pe malul mării care sunt purtați de valuri. Aluatul nu conține zahăr și sunt foarte fărîmicioși și gingași. Folosim ingrediente accesibile pe care toate gospodinele le au în frigider. Urmăriți în continuare ingredientele și pașii pe care i-am urmat.

Ingrediente: 200 gr unt rece cu un procent mic de grăsime, 1 ou, 4 linguri smântână ( 25%), 0, 25 linguriță bicarbonat de sodiu sau praf de copt, 350- 360 gr făină, un praf de sare, magiun la dorință.

Într-un vas dăm untul rece prin răzătoare. Adăugăm în vas oul bătut, smântâna și praful de sare. Amestecăm bine amestecul, după care adăugăm făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu. Modelăm o cocă da aluat moale. Punem coca de aluat în congelator pe 30 min.


Peste 30 minute vom întinde cu citorul o turtă mare. Cu ajutorul formelor pentru biscuiți modelăm biscuiții ca în imaginile alăturate. Vom avea nevoie de magiun de o consistență mai groasă.


Punem biscuiții modelați pe o tavă tapetată cu hîrtie.

Îi coacem la 180C timp de 25-30 minute. Îi pudrăm generos  cu zahăr pudră atît timp cît sunt fierbinți. Poftă bună.

Bunica recomandă