Biscuiți Trandafir

Biscuiți Trandafir

                                                                               Biscuiți Trandafir

Sunt cei mai frumoși și originali biscuiți pe care i-am vazut vreodata. Putem face un buchet de "trandafiri" și să-l oferim cuiva ca cadou sau putem dărui un buchet persoanei pe care o iubim. Sunt făcuți din ingrediente simple și foarte rapid. Iată ingredientele de care vom avea nevoie  și pașii pe care trebuie să-i urmăm.

Ingrediente: 2 ouă , 0,5 pahar zahăr ( 1 pahar- 200 gr), 0.5 pahar făină, 1 linguriță zahăr vanilat.

Pentru suport vom avea nevoie de bețișoare pentru bucătărie sau bețișoare comestibile.

Batem vreo 3 minute oule cu zahărul și zahărul vanilat. Adăugăm treptat făina. Aluatul nu trebuie să fie puhav,ci unul obișnuit.

Vom avea nevoie de otava pe care o vom tapeta cu hîrtie. Ungem hîrtia cu puțin ulei. Cu ajutorul unei linguri, vom pune atent aluatul pe tavă în formă ovală. Va fi deajuns doar jumătate de lingură de aluat. Cu lingura vom nivela atent fiecare oval care va reprezenta petalele. Vom pune pe tavă doar 5 petale. În așa fel ne va fi mai ușor să lucrăm. 

Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 200 gr. Petalele se vor coace rapid ( 3-5 min). Cînd observăm că marginile s-au rumenit, punem tava pe arăgaz ( la cald, nu la rece, deoarece petalele se întăresc în cîteva secunde) și desprindem cîte o petală cu cuțitul.

Fiecare petală o rotim în jurul suportului ( bețișor). Marginile le strîngem cu degetele. Trebuie să lucrăm rapid, întrucit petalele se usucă repede. Pentru o floare vom avea nevoie de 5 petale. Putem lucra cu 2 tăvi odată. Din această cantitate de aluat vom obține 7-8 trandafiri. Îi putem pudra sau îi putem trece prin ciocolată.

Iată așa un buchet frumos putem ansambla.Bunica recomandă