Brioșe pe bază de brânză

Brioșe pe bază de brânză

                                                    Brioșe pe bază de brânză

 Deseori vrem să-i surprindem pe cei dragi cu un dejun deosebit și diferit de celelalte, dar nu avem idee ce să mai pregătim. Deaceea, am venit cu această idee minunată de dejun rapid și delicios. Cei mici cu siguranță vor îndrăgi aceste brioșe, întrucît le putem pune în forme diverse de floricele, ursuleți, steluțe și animăluțe. Menționez că ar fi mai bine ca să coacem aceste brioșe în forme din silicon, deoarece după coacere brioșa se va dezlipi rapid, fără vreun efort de margini. Eu am copt aceste brioșe in suporturi de hîrtie, dar după ce scoatem brioșele din cuptor, ar fi potrivit să le lăsăm să se răcească. Am copt o brioșă mai măricică în formă de ursuleț.  S-a dezlipit minunat după coacere, fără ca să aștept să se răcească. Sunt minunate la gust, cît și la aspect. Din cantitatea de îngrediente obținem 15-18 brioșe. Urmăriți ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente:  300 gr brânză, 100 gr făină de porumb ( sau crupe de griș), 180 gr smîntînă, 70 gr zahăr, 3 ouă, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriță praf de copt, 1/3 linguriță sare.

Într-un vas punem brânza, smîntîna, zahărul, zahărul vanilat, ouăle și sarea. Mixăm vreo 2-3 min cu mixerul.

Adăugăm făina de porumb. Lăsăm compoziția pe masă pe 30 min. Punem praful de copt. Amestecăm.

Pregătim suportul pentru brioșe. Ar fi bine ca să folosim o formă pentru brioșe din silicon. Eu am folosit suporturi de hîrtie.

Punem tava în cuptorul supraîncălzit pe 25-30 min pînă se rumenesc frumos.

După ce scoatem brioșele din cuptor , le lăsăm puțin să se răcească, după care le putem servi.


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește