Budincă cu brânză
Vă prezint o variantă de budincă cu brânză delicioasa ce poate fi pregătită în cel mai scurt timp fără prea multe complicații. Este o prăjitură cu multă brânză ce poate fi servită la dejun și ca desert delicios. Putem adăuga la dorință stafide , semințe de mac, vișine, dulceață de cireșe. Urmăriți pas cu pas ingredientele și modul de preparare.
Ingrediente: 500 gr brânză, 2 linguri smântână, 100 gr zahăr, 3 linguri făină, 3 ouă, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriță praf de copt, un praf de sare.
Mod de preparare. Într-un vas vom da prin blender brânza împreună cu o lingură de smântâna pentru a căpata o consistență cremoasă.
Vom adăuga aici doar 2 ouă și un albuș, zahărul, sarea și zahărul vanilat. Mixăm totul cu blenderul.
Adăugăm făina împreună cu praful de copt.
Pregătim tava. O tapetăm cu hîrtie de copt. Dacă folosim o tavă rotundă, mărimea tavei va fi de 18- 20 cm. Turnăm aluatul în tavă.
Într-o farfurie amestecăm un gălbenuș cu cealaltă lingură de smântână. Turnăm amestecul peste aluat.
Punem la dorință vișine.
Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C pentru 40-45 minute.
Budinca este gata. Poftă bună.