Budincă cu brânză

Budincă cu brânză

Budincă cu brânză

 Vă prezint o variantă de budincă cu brânză delicioasa ce poate fi pregătită în cel mai scurt timp fără prea multe complicații. Este o prăjitură cu multă brânză ce poate fi servită la dejun și ca desert delicios. Putem adăuga la dorință stafide , semințe de mac, vișine, dulceață de cireșe. Urmăriți pas cu pas ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 500 gr brânză, 2 linguri smântână, 100 gr zahăr, 3 linguri făină, 3 ouă, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriță praf de copt, un praf de sare.

Mod de preparare. Într-un vas vom da prin blender brânza împreună cu o lingură de smântâna pentru a căpata o consistență cremoasă. 

Vom adăuga aici doar 2 ouă și un albuș, zahărul, sarea și zahărul vanilat. Mixăm totul cu blenderul. 

Adăugăm făina împreună cu praful de copt.

Pregătim tava. O tapetăm cu hîrtie de copt. Dacă folosim o tavă rotundă, mărimea  tavei va fi de 18- 20 cm. Turnăm aluatul în tavă. 

Într-o farfurie amestecăm un gălbenuș cu cealaltă lingură de smântână. Turnăm amestecul peste aluat. 


Punem la dorință vișine.


Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C pentru 40-45 minute. 

Budinca este gata. Poftă bună.




Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește