Chec cu brînză și vișine

Chec cu brînză de vaci și vișine

Chec

Pentru iubitorii de brînza acest chec este un deliciu. Usor de facut, ingrediente simple, accesibile ca preț.

Ingrediente:

  1. 3 oua
  2. 250 gr.brinza de vaci
  3. 250 ml.chefir
  4. 150 gr.zahar
  5. 1 pahar de faina (paharul de 250 gr.)
  6. 4 linguri griș
  7. 4 linguri ulei
  8. 200 gr.visine
  9. 1 plic zahar vanilat
  10. 1 plic praf de copt

Mod de preparate: Batem oule cu zaharul, adaugam chefirul, praful de copt si grisul. Amestecam totul si lasam sa stea 15 minute.

Punem in faina zaharul vanilat .Amestecul din chefir il turnam in vasul cu faina ,amestecam bine si adaugam uleiul.Amestecam pina uleiul se omogenizeaza cu aluatul.

Adaugam brânza.

Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina

Punem aluatul in tava,dupa care aranjam visinele. Asa cum am dorit ca visinile sa se aseze in timpul coacerii prin tot checul, o parte le-am trecut prin faina,inainte de a le pune ,iar o parte le-am pus curate.



Punem checul la copt pe 35-40  minute, 180C cuptorul supraincalzit din timp.



Dupa coacere nu scoatem checul imediat din cuptor, ci il lasam sa se raceasca putin in cuptor,caci riscam sa cada.




Pofta buna. Sper sa va placa acest deliciu..


Bunica recomandă