Chec cu caise

Chec cu caise

                                                                        Chec cu caise

De fiecare data cind imi ramin lactate si sunt pe calea de a expira,le folosesc la copturi,caci pe cit sunt mai sezute,pe atit mai bune se primesc copturile.Asa cum aveam la indemina caise (faceam compot pentru iarna)am folosit cele mai moi,ca sa nu le pierd si am combinat in asa mod ingredientele ca checul sa fie gustos,puhav si dulcisor,deoarece caisele mi-au parut acrisoare.Rezultatul nu m-a dezamagit si checul este pufos si a doua zi.Asadar sa va scriu ingredientele acestui deliciu..

Ingrediente:250 gr.smântână,50 ml.chefir,4 oua,270 gr.zahar,6 linguri de ulei,1 plic zahar vanilat,3 lingurite praf de copt(18 gr.),400 gr.făină sau (3 pahare de făină,paharul de 250 ml.),500 gr.caise sau puteţi folosi 150 gr.de alte fructe(vişine,cireşe,zmeură).

Cu mixerul batem oule cu zaharul până obtinem o cremă albă,adăugăm smântâna cu chefirul, adăugăm făina treptat,zahărul vanilat,amestecăm bine cu spatula .

Adăugăm praful de copt, amestecăm şi incorporăm uleiul.Ne staruim ca praful de copt sa-l incorporam uniform in amestec.Spre final putem lucra cu mixerul p/u a omogeniza bine compoziţia din aluat. 

Tava (30/30) o tapetam cu hirtie si o ungem cu ulei.Turnăm aluatul,aranjăm fructele si lasam tava sa stee pe masa până vom observa , că in aluat se formează bule de aer( vedeti foto.)

 Cuptorul il infierbintam din timp.T.coacere 30-40 min.180 gr.

Pofta buna..!!!Bunica recomandă