Chec cu caise

Chec cu caise

                                                                        Chec cu caise

De fiecare data cind imi ramin lactate si sunt pe calea de a expira,le folosesc la copturi,caci pe cit sunt mai sezute,pe atit mai bune se primesc copturile.Asa cum aveam la indemina caise (faceam compot pentru iarna)am folosit cele mai moi,ca sa nu le pierd si am combinat in asa mod ingredientele ca checul sa fie gustos,puhav si dulcisor,deoarece caisele mi-au parut acrisoare.Rezultatul nu m-a dezamagit si checul este pufos si a doua zi.Asadar sa va scriu ingredientele acestui deliciu..

Ingrediente:300 gr.smintina sau chefir,4 oua,300 gr.zahar,5,6 linguri de ulei,2 plicuri zahar vanilat,3 lingurite praf de copt,pe virf de cutit sare,3 pahare de faina pline (paharul de 250 ml.),500 gr.caise sau puteţi folosi şi alte fructe.

Cu mixerul batem oule cu zaharul pina obtinem o crema alba si continutul se dubleaza in volum,adaugam sarea,zaharul vanilat,smintina si amestecam bine cu spatula .

Adaugam faina

Incorporam faina in compozitie,cu spatula putin amestecam,dupa care cu mixerul omogenizam compozitia .Adaugam uleiul si,la urma,punem praful de copt.Ne staruim ca praful de copt sa-l incorporam uniform in amestec.

Tava (30/30) o tapetam cu hirtie si o ungem cu margarina sau unt.Turnam aluatul,aranjam fructele si lasam tava sa stee pe masa , pina vom observa , ca in aluat se formeaza bule de aer( vedeti foto.)

 Cuptorul il infierbintam din timp.T.coacere 25-30 min.180 gr.

Pofta buna..!!!







Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește