Chec cu miez de nuciși vișine

Chec cu miez de nuci și vișine

Chec cu miez de nuci și vișine

Ingrediente:


  1. 2 ouă
  2. 100 ml lapte
  3. 150 ml chefir ( puteți folosi  numai chefir)
  4. 300 -350 gr făină (Depinde de umeditatea ei. La pahar: un pahar de 250 gr.cu virf, iar mai apoi încă jumatate)
  5.  1 plic praf de copt
  6. 200 gr miez de nuci
  7. 150 gr vișine fără sîmbure
  8. 150-200 gr zahăr
  9. 50 gr unt (ulei)
  10. 1 plic zahăr vanilat.



Batem ouăle cu zahărul pînă la spumă. Adăugăm zahărul van

ilat. Praful de copt îl punem în chefir pe 5 min să fermenteze. Adăugăm laptele. Amestecăm bine și îl turnăm în amestecul cu ou. Amestecăm iarăși bine compoziția.





Cîte puțin adăugăm făina ca să nu avem cocolașe. Adăugăm și untul de temperatura camerei. Punem miezul de nuci fărîmițat.



Amestecăm compoziția. Tava o ungem cu margarina sau cu unt abundent. O presurăm cu făină.



Turnăm aluatul. Cu o spatulă întindem uniform aluatul în tavă. Așezăm vișinile.


 

Nu e nevoie să le tăvălim în făină, deoarece la coacere, ele se opresc în miezul de nuci. Punem tava în cuptorul suptaîncălzit din timp la 180C. Checul de coace 40 minute.




Poftă bună.





Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește