Chec dietetic

Chec dietetic

                                                    Chec dietetic cu ingrediente uscate

Se pare că chiar și persoanele cu un regim alimentar mai strict îi pot alinta papilele gustative cu ceva bunisor!!! Nu voi face o descriere ampla acestui deliciu doar din simplul motiv, că e prea ușor și ieften de-l făcut , ca singuri să vedem și să înțelegem cît de bun este și cît de sanatos! Nu avem treabă cu aluatul... Ceea ce trebuie să facem, este ca să avem lînga noi ingredientele uscate necesare și atît..

Ingrediente: 1 pahar si jumatate fulgi de ovăz marimea n.3 (paharul de 200 ml.), 3 linguri făină integrală (neagră îi zicem noi) ,1,5 kg.mere, 50 gr.stafide, 1 linguriță rasă praf de copt, 1 linguriță zahăr vanilat,3 linguri de ulei.

Amestecăm ingredientele uscate și le împarțim în 3 parți egale.

Două mere le lăsăm pentru ornare, restul le trecem prin răzătoare. Adăugăm stafidele.


Împărțim merele răzuite în 3 parți egale.

Tava (18 cm.) o tapetăm cu hîrtie, o ungem cu unt și o presurăm cu puțină făină integrala.

Aranjam straturile checului: 1) Punem o parte din amestecul cu ovăz la fundul tavei. 2) Punem o parte din merele pregătite. 3) iarasi ovăzul 4)urmează iarăși merele 5) ovăzul 6) merele. Fiecare strat îl presăm puțin cu spatula, pentru ca checul să aibă și un aspect frumos.

Acesta va fi ultimul strat peste care vom turna sucul rămas de la mere (îl împraștiem peste tot egal) punem uleiul, iar mai apoi îl vom presura cu puțină făină integrală (2 ,3 linguri).

Cu cele 2 mere lăsate ornăm checul.

Punem checul la copt pe 1 ora, 180C în cuptorul înfierbîntat din timp. Checul gata copt îl lăsăm să se răcească bine și mai apoi îl tăiem.Dragi gospodine, acest chec chiar merită să-l facem, caci este sănătos, gustos, fără zahăr, fără făină albă și cu puține calorii... Va doresc succese si pofta buna !!


Bunica recomandă