Chec din crupe de griș (Manic)

Chec din crupe de griș (Manic)

                                                                                            Manic

Ingrediente: 300 gr crupe de griș, 200 gr zahăr, 4 linguri de făină, 300 gr iaurt sau chefir, 5 ouă, 100 gr de unt topit, vișine sau alte fructe, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, coajă de lămîie. Pentru sirop: 150 ml apă+ 100 gr zahăr+ 3 linguri suc de lămîie. Se fierbe vreo 2 min. Se lasă să se răcească.

Se bat ouăle cu zahărul și zahărul vanilat.

Se toarnă iaurtul. Se amestecă.

Se pune pe rînd crupele de griș, făina amestecată cu praful de copt, untul. Se amestecă.

Se da prin răzătoare măruntă coaja de lamîie. Se amestecă.

Vișinile se tăvălesc prin făină.

Se toarnă comoziția într-o tavă tapetată cu unt și presurată cu făină ( sau se pune în tavă gîrtie de copt). Se pun deasupra vișinile.

Se pune în cuptorul supraîncălzit la 180 grade, timp de 30- 35 minute pînă se rumenește frumos. După ce scoatem checul din cuptor, turnăm proporțional siropul pe intreaga suprafață a checulul. Se taie doar după ce puțin s-a răcit.

Poftă bună.