Chec Gingășie cu mere

Chec Gingășie cu mere

                                                                         Chec cu mere                           

 Ingrediente: 1 kg mere, 100 gr lapte, 150 gr făină, 2 ouă, 100 gr zahăr, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 70 gr unt, coaja rasă de lămîie.

Pregătim tava de copt ( 20cm sau 23 cm).Tapetăm tava cu hîrtie de copt ( fundul și marginile ). Pregătim merele. Le decojim și le tăiem felii subțiri. Vreo cîteva felii le lăsăm pentru decor.

Amestecăm ouăle cu zahărul, untul topit și zahărul vanilat.

Adăugăm laptele. Amestecăm compoziția. Făina o amestecăm cu praful de copt și treptat o adăugăm în compoziție. Presurăm coaja de lamîie. Amestecăm bine.

Aluatul îl turnăm în merele tăiate felii. Amestecăm atent.

Această compoziție o punem în tava pregătită dinainte. Deasupra punem feliile pentru decor.

Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180 C pentru 45- 50 min pînă ce checul se rumenește frumos.

Poftă bună.