Chec Gingășie cu mere

Chec Gingășie cu mere

 Chec cu mere                           

 Ingrediente:


  1. 1 kg mere
  2. 100 gr lapte
  3. 150 gr făină
  4. 2 ouă
  5. 100 gr zahăr
  6. 1 plic praf de copt
  7. 1 plic zahăr vanilat
  8. 70 gr unt coaja rasă de lămîie.

Pregătim tava de copt (20cm sau 23 cm). Tapetăm tava cu hîrtie de copt (fundul și marginile). Pregătim merele. Le decojim și le tăiem felii subțiri. Vreo cîteva felii le lăsăm pentru decor.


 

Amestecăm ouăle cu zahărul, untul topit și zahărul vanilat.



Adăugăm laptele. Amestecăm compoziția. Făina o amestecăm cu praful de copt și treptat o adăugăm în compoziție. Presurăm coaja de lamîie. Amestecăm bine.



Aluatul îl turnăm în merele tăiate felii. Amestecăm atent.



Această compoziție o punem în tava pregătită dinainte. Deasupra punem feliile pentru decor.





Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180 C pentru 45- 50 minute pînă ce checul se rumenește frumos.



Poftă bună. 


    

                            


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește