Chec în două culori

Chec în două culori

Chec în două culori

 Chec pufos in două culori din ingrediente simple,chec delicios care ,cu siguranţă, îl ve-ţi îndragi,dragi gospodine! Vorbesc atît de sigur, căci după ce l-am gustat am rămas nespus de mulţumită, văzînd textura aerată a checului şi gustul pronunţat de ciocolată. La îndemînă am avut doar cîteva ingrediente şi iată care au fost.

Ingrediente:4 ouă, 230 gr.zahăr,60 gr.ulei fără miros (puteţi folosi unt),1 pahar (250 ml.paharul) de lapte acru (sau chefir de 1% grăsime),1 lingură plină de cacao,1linguriţă (fără vîrf) bicarbonat de sodiu,1 plic zahăr vanilat,faină 320 -330 gr, miez de nuci 50 gr.(opţional).

Mod de preparare: Într-un vas adinc punem ouăle,zahărul şi le batem cu mixerul pînă obţinem o crema consistentă şi compoziţia işi dublează volumul.

Adăugăm laptele acru, uleiul, zahărul vanilat şi amestecăm deja cu telul sau chiar cu o lingură în aceeaşi direcţie. Punem bicarbonatul de sodiu, amestecăm bine in aceeaşi direcţie, după care adăugăm făina sub formă de ploiţă, amestecînd uşor.

Divizăm amestecul obținut în două părți egale. Într-o jumătate din aluat adăugăm praful de cacao. Amestecăm.


Lăsăm compoziţia să stea pe masă 5 min. Vor apărea bule frumoase de aer,fapt care ne dă de înţeles că checul va fi puhav şi aerat.

Tava cu diametrul de 20 cm. o ungem cu grăsime şi o tapetăm cu făină. Turnăm partea albă de aluat, iar peste ea aluatul cu cacao.Cu cuţitul încercăm uşor să-l imprăştiem prin aluatul alb.

Punem checul in cuptorul înfierbîntat din timp. Timp-coacere 30 -40 min.180 gr. Facem testul scobitoarei.

Checul creşte frumos şi nu cade după coacere.Rămîne moale,pufos şi a doua zi.Poftă bună!



Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește