Chec în două culori
Chec pufos in două culori din ingrediente simple,chec delicios care ,cu siguranţă, îl ve-ţi îndragi,dragi gospodine! Vorbesc atît de sigur, căci după ce l-am gustat am rămas nespus de mulţumită, văzînd textura aerată a checului şi gustul pronunţat de ciocolată. La îndemînă am avut doar cîteva ingrediente şi iată care au fost.
Ingrediente:4 ouă, 230 gr.zahăr,60 gr.ulei fără miros (puteţi folosi unt),1 pahar (250 ml.paharul) de lapte acru (sau chefir de 1% grăsime),1 lingură plină de cacao,1linguriţă (fără vîrf) bicarbonat de sodiu,1 plic zahăr vanilat,faină 320 -330 gr, miez de nuci 50 gr.(opţional).
Mod de preparare: Într-un vas adinc punem ouăle,zahărul şi le batem cu mixerul pînă obţinem o crema consistentă şi compoziţia işi dublează volumul.
Adăugăm laptele acru, uleiul, zahărul vanilat şi amestecăm deja cu telul sau chiar cu o lingură în aceeaşi direcţie. Punem bicarbonatul de sodiu, amestecăm bine in aceeaşi direcţie, după care adăugăm făina sub formă de ploiţă, amestecînd uşor.
Divizăm amestecul obținut în două părți egale. Într-o jumătate din aluat adăugăm praful de cacao. Amestecăm.
Lăsăm compoziţia să stea pe masă 5 min. Vor apărea bule frumoase de aer,fapt care ne dă de înţeles că checul va fi puhav şi aerat.
Tava cu diametrul de 20 cm. o ungem cu grăsime şi o tapetăm cu făină. Turnăm partea albă de aluat, iar peste ea aluatul cu cacao.Cu cuţitul încercăm uşor să-l imprăştiem prin aluatul alb.
Punem checul in cuptorul înfierbîntat din timp. Timp-coacere 30 -40 min.180 gr. Facem testul scobitoarei.
Checul creşte frumos şi nu cade după coacere.Rămîne moale,pufos şi a doua zi.Poftă bună!