Chifle ca la bunica

Chifle

Chifle ca la bunica

Ingrediente pentru maia:

  1. 300 ml.lapte calduţ
  2. 1 linguriţă zahăr 
  3. 1 linguriță făină 
  4. 7 gr de drojdie uscată

Toate ingredientele se amestecă.

Ingrediente pentru aluat

  1. 1 ou bătut
  2. 120 gr unt
  3. 4 linguri zahar
  4. 0,5 linguriță sare
  5. 1 linguriță turmenic
  6. 600-700 gr faină

 Aceste ingrediente se adauga  la compoziția de maia. Faina se pune câte puțin.

La început compoziția obținută se amestecă cu o lingură. Treptat aluatul se amestecă cu mâinile. Aluatul nu necesită multă frământare. El trebuie să se lipească puțin de mâini.Pentru a modela coca mai ușor, se ung mâinile cu ulei.

Aluatul se lasă la cald să dospească 1 ora, după care este perfect pentru a modela chiflele.

Coca se împarte în 8-10 bile. Se face forma dorită ( corn, rotunde, dreptunghi). Umplutura se pune la alegere : vișină, brânză, nuca + zahăr, dulceață.

Chiflele modelate le ungem cu gălbenuș de ou și le lăsăm să crească în tavă  25 minute. Se coc la 180 grade, aproximativ 25 minute.


Pofta buna!!!


Bunica recomandă