Chifle ca la bunica

Chifle

Chifle ca la bunica

Ingrediente pentru maia : 300 gr lapte calduţ, 1 linguriţă zahar, 1 linguriță faina, 7 gr de drojdie uscata. Se amestecă și se lasă  pentru 15 min.

Ingrediente pentru aluat : 1 ou bătut, 120 gr unt, 4 linguri zahar, 0,5 linguriță sare,1 lingura turmenic, 600-700 gr faină. Aceste ingrediente se adauga  la compoziția de maia. Faina se pune cîte puțin.

La început compoziția obținută se amestecă cu o lingura. Treptat aluatul se amestecă cu mînile. Aluatul nu necesită multa frământare. El trebuie să se lipească puțin de minuni. Pentru a modela coca mai ușor, se ung mînile cu ulei.

Aluatul se lasa la cald să dospească 1 ora, după care este perfect pentru al lucra.

Coca se împarte în 8-10 bile. Se face forma dorită ( corn, rotunda, dreptunghi). Umplutura se pune la alegere : vișina, brânză, nuca +zahăr, dulceață.

După ce chiflele s- au modelat,se ung cu gălbenuș de ou și se lasă să crească în tava pentru 25 min. Se coc la 180 grade, aproximativ 25 min.

Pofta buna!!!