Chifle ca la bunica

Chifle

Chifle ca la bunica

Ingrediente pentru maia:

  1. 300 gr lapte calduţ
  2. 1 linguriţă zaha
  3. 1 linguriță faina
  4. 7 gr de drojdie uscata

Toate ingredientele se amestecă.

Ingrediente pentru aluat

  1. 1 ou bătut
  2. 120 gr unt
  3. 4 linguri zahar
  4. 0,5 linguriță sare
  5. 1 lingura turmenic
  6. 600-700 gr faină

 Aceste ingrediente se adauga  la compoziția de maia. Faina se pune cîte puțin.

La început compoziția obținută se amestecă cu o lingură. Treptat aluatul se amestecă cu mâinile. Aluatul nu necesită multă frământare. El trebuie să se lipească puțin de minuni. Pentru a modela coca mai ușor, se ung mînile cu ulei.

Aluatul se lasa la cald să dospească 1 ora, după care este perfect pentru a-l lucra.

Coca se împarte în 8-10 bile. Se face forma dorită ( corn, rotunda, dreptunghi). Umplutura se pune la alegere : vișină, brânză, nuca + zahăr, dulceață.

După ce chiflele s-au modelat, se ung cu gălbenuș de ou și se lasă să crească în tavă pentru 25 minute. Se coc la 180 grade, aproximativ 25 minute.


Pofta buna!!!


Bunica recomandă