Chifle ca la bunica

Chifle

Chifle ca la bunica

Ingrediente pentru maia:

  1. 300 gr lapte calduţ
  2. 1 linguriţă zaha
  3. 1 linguriță faina
  4. 7 gr de drojdie uscata

Toate ingredientele se amestecă.

Ingrediente pentru aluat

  1. 1 ou bătut
  2. 120 gr unt
  3. 4 linguri zahar
  4. 0,5 linguriță sare
  5. 1 lingura turmenic
  6. 600-700 gr faină

 Aceste ingrediente se adauga  la compoziția de maia. Faina se pune cîte puțin.

La început compoziția obținută se amestecă cu o lingură. Treptat aluatul se amestecă cu mâinile. Aluatul nu necesită multă frământare. El trebuie să se lipească puțin de minuni. Pentru a modela coca mai ușor, se ung mînile cu ulei.

Aluatul se lasa la cald să dospească 1 ora, după care este perfect pentru a-l lucra.

Coca se împarte în 8-10 bile. Se face forma dorită ( corn, rotunda, dreptunghi). Umplutura se pune la alegere : vișină, brânză, nuca + zahăr, dulceață.

După ce chiflele s-au modelat, se ung cu gălbenuș de ou și se lasă să crească în tavă pentru 25 minute. Se coc la 180 grade, aproximativ 25 minute.


Pofta buna!!!


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește