Chifle cu brînză și dulceață

Chifle cu brînză și dulceață

Chifle

Ingrediente:

  1. 200 ml smîntînă
  2. 300 ml chefir
  3. 50 ml ulei sau unt topit
  4. 150 -200gr zahăr
  5. 3 ouă + 1 galbenus
  6. 20 gr drojdie proaspătă
  7. 1 plic zahar vanilat
  8. făină cît cuprinde.

Umplutura se face din brînză+ ou+ zahăr,zahar vanilat. Altă umplutură o facem din dulceață. Putem pune umplutură la dorință.Mod de preparare: Toate ingredientele sa fie de t.camerei. Chefirul îl încalzim puțin la foc amestecînd cu lingura de lemn (doar puțin). Drojdia o dizolvăm în chefirul calduț. Adaugăm zahărul si amestecăm pîna se topește. Batem ouăle aparte într-un vas. Adaugăm smîntina, uleiul și amestecăm ingredientele. Adaugăm în amestecul dat chefirul si zahărul vanilat. Adaugăm făina cernută cît cuprinde. Puneți la inceput 5,6 pahare de făină, după care adaugați la necesitate. Framîntăm bine, bine aluatul. Coca de aluat trebuie sa se desprinda de pe mîna. Ungem aluatul cu ulei deasupra, punem o peliculă și un prosop si îl lăsăm pe 1 ora la loc calduț să se odihnească. Dacă aluatul s-a dublat în volum este gata pentru a modela chiflele.

Împărțim aluatul  în parți egale, facem biluțe, le ungem cu ulei si le lăsăm să se odihneasca 20 min. Întindem biluța de marimea unei farfurii, o ungem cu ulei, punem umplutura la mijlocul turtei si o modelam. Vedeți pe video atașat cum îi dam forma.

Modelăm chiflele.
Ați putea sa le modelați cum doriți, dar in urma acestei metode de a le modela, adică dupa coacere chiflele se desprind foița cu foiță cînd le rupem. Plus la aceasta și ca aspect le avem mai frumoase pe o masa de sarbatoare.Punem chiflele in tava tapetată cu hîrtie, unsă cu ulei sau fără hîrtie. Lăsăm chiflele să crească în tava t.de 30 min. Înainte de a le pune în cuptor, le ungem cu galbenuș de ou+ 1,2 linguri de apă. Supraîncalzim din timp cuptorul. Le coacem t.de 30-35 min.,180 gr, dar depinde cît de mari le faceți.
Bunica recomandă