Chifle cu caise și zmeură

Chifle cu caise și zmeură

Chifle cu caise

Și dacă caisele sunt fructele de sezon, le savurăm din plin combinate cu chifle moi și aerate ca buretele. Sunt nemaipomenit de delicoase și sunt sigură că vor fi preferatele voastre. Puteți chiar folosi și caise din compot pe care credeți că nu le veți mînca. Se folosesc ingrediente simple, iar aluatul este foarte flexibil și puhav. Urmăriți în continuare ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente: 300 ml lapte călduţ, 2 gălbenușuri, 2 ouă, 100 gr zahăr, 50 gr unt, 1 plic zahăr vanilat,650 gr făină, 15 gr drojdie proaspătă sau 5 gr.drojdie uscată.

Pentru umplutură: caise, dulceaţă de zmeură.


Într-un vas turnăm laptele de temperatura camerei. Tot aici punem drojdia. Lăsăm drojdia să se dizolve.

Adăugăm în amestec ouăle, gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilat. Amestecăm, după care adăugăm treptat făina cernută. Aluatul ar trebui să se lipească de mâini, dar la această etapă punem untul, care trebuie să fie de temperatura camerei. Îl incorporăm ușor în aluat. Frămîntăm vreo 7 min. aluatul pentru a obține un aluat elastic,care să nu se lipească de mâini.
Îl acoperim cu peliculă alimentară și îl învelim cu un prosop. Lăsăm aluatul 1 oră pînă se va dubla în volum.

Peste 1 oră modelăm chiflele. Întindem foaia de aluat cu citorul. Cu ajutorul unei forme sau un pahar vom da formă chiflelor. Cercurile vor fi baza chiflelor. Deasupra vom mai pune cîte un cerc ( cu tăietură încrucișată în mijloc). Înauntru vom pune cîte o jumătate de caisă și magiun de zmeură.Punem chiflele modelate pe tava tapetată cu hîrtie. Le lăsăm să crească 20 minute, după care le ungem cu albuşul de ou rămas.

Dăm chiflele în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 25-30 min. 

Chiflele sunt gata. Poftă bună.
Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește