Chifle Floare

Chifle Floare

Chifle Floare

Am pornit de la ideea chiflelor ruseşti cu brânză ,, ватрушки", сăci îmi amintesc de ele cu drag, fiind preferatele mele în timpul anilor de studenţie. Iar aşa cum îmi place originalitatea în ceea ce fac, am hotărît să fac aceste chifluţe după reţeta mea proprie şi, desigur, cu o nouă modelare, care ar bucura ochiul unui copil şi de ce nu, chiar şi ochiul unui matur. Pot doar să vă zic, că atît de pufoase şi delicioase sunt, încît porţia de aluat pe care am făcut-o a fost prea puţină pentru o familie ca a mea, căci imediat mi-au spus, că mai aşteaptă să le savureze cît mai curînd. Aşadar, urmăriţi reţeta, urmăriţi cum le-am făcut, dar şi nu uitaţi să vă abonaţi la Blogul nostru culinar din prima accesare, căci invitaţia de a vă abona apare pe dispozitivul Dv-stră doar o singură dată! Să trecem la acţiune,dragile mele!

Reţeta-aluat:250 ml.lapte, 50 ml.chefir, 2 ouă, 80 gr.de zahăr, 50 ml.ulei,15 gr.drojdie proaspătă, 10 gr.zahăr vanilat, 2 gr.sare,1gr.turmeric (pe vîrf de cuţit, pentru o culoare mai pronunţată), 600-700 gr.făină.

Umplutură: 250 gr.brînză proaspătă de vaci,1 gălbenuş de ou,30 gr.de zahăr, 5 gr.zahăr vanilat,100 gr.vişine în sucul lor sau alte fructe.

Mod de preparare:Dizolvăm drojdia într-o 100 ml.de lapte luat aparte, intr-un vas, din cantitatea pregătită pentru aluat (laptele să fie cald). Punem laptele rămas într-un vas adinc, adăugăm chefirul, oule, zahărul, drojdia dizolvată şi amestecăm, pînă zahărul se topeşte. Punem sarea, zaharul vanilat, turmericul în făină şi, trecînd-o prin sită, jumătate din făină o adăugăm în compoziţie. Amestecăm cu spatula, încorporăm uleiul în compoziţie, după care adăugăm cîte puţin restul făinii. Frămîntăm aluatul bine pînă se va desprinde de pe mâini. Coca de aluat este gata.

Ungem coca de aluat cu ulei, acoperim cu peliculă alimentară, învelim vasul cu un prosop şi îl lăsăm să se odihnească 30-40 min. la loc călduţ.

Modelăm chiflele. Împărţim aluatul în 2 părţi, o parte fiind puţin mai mică decît alta. Partea mai mare va fi baza chifluţelor, iar din partea mai mică vom face biluţe. După ce am divizat foaia de aluat, punem părţile direct în tavă şi continuăm să punem biluţele pe fiecare turtiţă. Înainte de a pune biluţele ungem turtiţa cu albuş de ou, pentru ca biluţele să se fixeze bine.
Mijlocul chiflelor le umplem cu brînză şi vişine.Chiflele gata modelate le lăsăm să se odihnească în tavă 30 min., le ungem cu gălbenuş de ou şi le punem în cuptor pe 25 min.,180C. Cuptorul să fie înfierbîntat din timp. Poftă bună!

Bunica recomandă