Chifle împletite

Chifle împletite

Chifle împletite

Perioadă în care stăm în casă şi care te motivează mereu să fii implicată în ceva. Şi de data aceasta vin cu o reţetă nouă de chifle, reţetă proprie şi, sper, să fie pe gustul tuturor. De fiecare dată, cînd coc chifle mă gîndesc la emoţiile pe care acest deliciu le aduce familiei mele. Şi bucuria mea este mare atunci,cînd îi văd pe cei dragi savurînd din el cu un pahar de lapte cald sau chiar cu un pahar de suc de casă. Aşadar,să vă scriu cum am pregătit chiflele în două culori.

Ingrediente: 400 gr.chefir, 2 ouă întregi, 2 gălbenuşuri, 100 gr.ulei sau unt topit, 200 gr.zahăr (puteţi folosi 250,dacă iubiţi mai dulce),1 lingură cu vîrf de cacao,1 plic zahăr vanilat,20 gr.drojdie proaspătă sau 7-10 gr.drojdie uscată, 800-900 gr.făină(depinde de umeditatea ei).

Mod de preparare: Avem nevoie de 2 vase pentru a pune în ele ingredientele împărţite exact în două părţi egale, înafară de cacao. Ingredientele trebuie să fie de t.camerei, chefirul călduţ. În chefirul călduţ punem drojdia  şi lăsăm să se înmoaie, amestecăm pînă se dizolvă. Oul întreg şi gălbenuşul bătute le adăugăm în chefir, adăugăm zahărul, jumatate din plicul cu zahăr vanilat, untul şi amestecăm bine,bine. Adăugam jumătate din făină. Frămîntăm bine aluatul pînă se desprinde de pe mâini. Aluatul trebuie să fie molcuţ. Ungem vasul cu puţin ulei, punem în el aluatul ,îl ungem cu puţin ulei deasupra, acoperim cu peliculă alimentară, deasupra ceva cald şi îl lăsăm sa se odihnească pînă îşi dublează volumul. După ce aluatul s-a ridicat, îl mai apăsăm o dată,frămîntăm şi îl lăsăm iarăşi să stee la cald pînă îşi dublează volumul. Pregătim aluatul cafeniu exact ca cel galben ,doar ca adăugăm cacaoa.

Pentru umplutură vom folosi 1 pahar de miez de nuci fărîmițat+ 150 gr stafide+ 100 gr zahăr. Pentru altă umplutură vom folosi  1 pahar semințe de mac pe care le vom hidrata în apă fierbinte+ jumatate de pahar zahăr.

După ce cele două tipuri de aluat s-au odihnit, modelăm chiflele.După ce am modelat chiflele, le punem pe o tavă tapetată cu hîrtie, le ungem cu gălbenuș de ou și presurăm deasupra miez de nuci.

Punem chiflele la copt pe 20-25 min.180C, dar fiecare gospodină îşi cunoaşte potenţialul cuptorului său. Poftă bună. Sper să vă placă reţeta Bunica.md ❤️❤️❤️


Bunica recomandă