Chifle japoneze

Chifle japoneze

                                                                  Chifle japoneze

De mult vroiam să încerc această rețetă, o rețetă de chifle aerate și moi. Am urmat rețeta etapă cu etapă, iar rezultatul  a fost unul peste așteptări. Am obținut cele mai moi și puhave chifle pe care le-am făcut vreodată. Și ce vă pare? Trebuia să fac porție dublă, deoarece s-au mîncat ca pe semințe. Închipuiți-vă mirosul îmbătător.... Mi-a inundat toată casa. O bunătate!!!

Ingrediente: 20 gr făină+ 100 ml lapte, 160 ml lapte calduț, 370 gr făină, 3 linguri zahăr, 1 linguriță rasă sare, 1 ou, 1lingură unt, 20 gr drojdie proaspătă sau 7 gr drojdie uscată.

Pentru acest aluat vom avea nevoie de un amestec din lapte ( 100 ml)+ făină (20 gr) pe care le vom amesteca într-un castron mic în stare rece și le vom pune pe foc mic pînă la fierbere. Vom amesteca în continuu crema obținută pentru a evita cocolașele și vom să devină caldă.

Într-un vas vom amesteca laptele cu zahărul și drojdia. Vom lăsa 15 min ca drojdia să se dizolve.

Vom cerne făina în alt vas și vom adăuga aici sarea, oul, compoziția din lapte și crema caldă. Vom amesteca aluatul, dar nu pînă la gata. Vom adăuga aici untul și vom frămînta vreo 5 minute aluatul pînă vom obține o cocă de aluat moale. Vom pune aluatul într-un vas uns cu ulei și îl vom acoperi cu peliculă alimentară.Îl punem la călduț pe 1 oră 30 min.

Coca de aluat o divizăm în 8-9 bile egale și modelăm chiflele începînd cu prima bilă. Pentru umplutură putem folosi dulceață, gem, vișine, brânză, semințe de mac. ș.a.


Punem chiflele modelate pe o tavă tapetată cu hîrtie. Le lăsăm 1 oră să se odihnească, după care le ungem cu 1 ou bătut. 

Chiflele se coc aproximativ 30-35 min la 180C Pînă se rumenesc frumos ( poate și mai mult sau mai puțin, depinde de cuptor).
Bunica recomandă