Chifle moi cu umplutură de ou și verdeață
Va asigur ca sunt gustoase,puhave si molcute chiar si a doua zi...Din ceea ce avem in frigider..!
Ingrediente: 250 ml.chefir cald,1 ou,1 lingurita rasa de sare,10 gr.drojdie proaspata,1 lingura zahar,30 gr.unt,525 - 550 gr.faina (aluat molcut)
Pentru umplutură vom avea nevoie de 4 ouă și verdeață la dorință(eu am pus marar proaspat).
Într-un vas vom amesteca chefirul cu zahărul și drojdia. Vom lăsa 15 min ca drojdia să se dizolve.
Peste 15 min, vom adăuga aici sarea, oul, făina. Vom amesteca aluatul, dar nu pînă la gata. Vom adăuga aici untul de t.camerei și vom frămînta vreo 5 minute aluatul pînă vom obține o cocă de aluat moale. Vom pune aluatul într-un vas uns cu ulei și îl vom acoperi cu peliculă alimentară. Îl punem la călduț pe 1 oră 30 min.
Întindem cu citorul coca de aluat. O lăsăm pe masă 10 min să se odihnească, o ungem cu ulei, punem umplutura, după care modelăm chiflele.
Punem chiflele modelate pe o tavă tapetată cu hîrtie. Le lăsăm 30 min.să se odihnească, după care le ungem cu 1 ou bătut și le presuram cu verdeață.
Chiflele se coc aproximativ 30-35 min la 180C pînă se rumenesc frumos ( poate și mai mult sau mai puțin, depinde de cuptor).