Chifle Spirală

Chifle Spirală

Chifle Spiralate

Şi aspectul chifluţelor mult contează atunci, cînd doreşti ca cei mici să rămînă mulţumiţi şi să le mănînce cu poftă. Deci, am făcut aceste chifle puţin mai neobişnuite la formă, dar vreau să vă zic că se modelează foarte uşor. O modelare care îţi aduce bucurie văzînd rezultatul. Aşadar, urmăriţi reţeta.

Reţeta-aluat: 250 ml.lapte, 50 ml.chefir, 2 ouă, 80 gr.de zahăr, 50 ml.ulei,15 gr.drojdie proaspătă, 10 gr.zahăr vanilat, 2 gr.sare, 1gr.turmeric (pe vîrf de cuţit, pentru o culoare mai pronunţată), 600-700 gr.făină.

Umplutură: 250 gr.brînză proaspătă de vaci,1 gălbenuş de ou,30 gr.de zahăr, 5 gr.zahăr vanilat,100 gr.vişine în sucul lor sau alte fructe.

Mod de preparare:Dizolvăm drojdia într-o 100 ml.de lapte luat aparte, intr-un vas, din cantitatea pregătită pentru aluat (laptele să fie cald). Punem laptele rămas într-un vas adinc, adăugăm chefirul, oule, zahărul, drojdia dizolvată şi amestecăm, pînă zahărul se topeşte. Punem sarea, zaharul vanilat, turmericul în făină şi, trecînd-o prin sită, jumătate din făină o adăugăm în compoziţie. Amestecăm cu spatula, încorporăm uleiul în compoziţie, după care adăugăm cîte puţin restul făinii. Frămîntăm aluatul bine pînă se va desprinde de pe mâini. Coca de aluat este gata.

Ungem coca de aluat cu ulei, acoperim cu peliculă alimentară, învelim vasul cu un prosop şi îl lăsăm să se odihnească 30-40 min. la loc călduţ.

Coca de aluat o imparţim în 10 părţi egale şi facem biluţe. Lăsăm biluţele să se odihnească 20 min.

Modelăm chiflele. Punem umplutura pe marginea foii şi o rulăm pînă la fîşiile tăiate. Mai departe fiecare fîşie o îndreptăm deasupra chiflei ca pe foto.de mai jos. Lipim marginile chiflelor ca umplutura să nu curgă.

Chiflele gata modelate le lăsăm să se odihnească în tavă 30 min., le ungem cu gălbenuş de ou şi le punem în cuptor pe 25 min.,180C. Cuptorul trebuie să fie înfierbîntat din timp.


Poftă bună.

Bunica recomandă