Cornișoare moi pe bază de drojdie

Cornulețe moi pe bază de drojdie

                                    Cornișoare puhave cu magiun

  Vă prezint o rețetă reușită de cornișoare puhave pe bază de drojdie. Este un aluat perfect pentru cozonaci și pentru rulade cu diferite umpluturi. Aluatul îl puteți pune la dospit 2 ore sau chiar îl puteți pune la dospit înainte de culcare pe 1 oră, apoi îl puteti pune peste noapte în frigider acoperit cu peliculă alimentară. A doua zi aluatul va fi mai aerat și mai moale. Ingredientele și modul de preparare le puteți vedea mai jos.

Ingrediente: 200 ml lapte, 40 gr unt, 2 gălbenușuri, 1 ou, 100 gr zahăr, 10 gr drojdie, 570- 580 gr făină.

Într-un vas punem laptele împreună cu drojdia și zahărul. Lasăm amestecul pe 10 minute, apoi adăugăm gălbenușurile și oul bătute. Adăugăm treptat făina. Nu amestecăm aluatul complet, ci adăugăm untul de temperatura. Frămîntăm aluatul vreo 10 minute bine, bine. Acoperim aluatul cu peliculă alimentară și cu un prosop. Îl punem la loc cald pe 2 ore pînă aluatul își dublează volumul sau îl putem pune peste noapte în frigider, apoi spre dimineață îl vom pune la temperatura camerei să se încălzească. 
După ce aluatul a dospit, putem modela cornișoarele ca în imaginile alăturate sau după dorința voastră. Le puteți modela mai mici sau mai mari. Ca împlutură putem folosi magiun. 
Punem cornișoarele modelate pe o tavă tapetată cu hîrtie. Le ungem cu gălbenuș de ou. 

Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 25-30 min pînă se rumenesc frumos ( depinde de cuptor). 

Bunica recomandă