Cornișoare puhave

Cornișoare puhave

 Cornișoare

Ingrediente:

  1. 1 pahar de brînză (2 % grăsime)
  2. 2 ouă, 2 linguri de zahăr
  3. 2 linguri ulei
  4. 2 linguri smîntînă
  5. 1 linguriță praf de copt
  6. 100 gr margarină sau unt
  7. 2 pahare făină ( 250 gr- un pahar)
  8. 1 plic zahăr vanilat.

Etape:


Se amesteca ingredientele uscate (făina, zahărul, praful de copt, zahărul vanilat). Se adaugă ouăle, brînza, uleiul.



Se amestecă toate ingredientele și se frămîntă pînă se obține o cocă de aluat netedă. Se lasă aluatul să se odihnească 20 min acoperit cu un prosop.



Coca de aluat se împarte în 4 părți proporționale. Se fac biluțe. Biluțele se odihnesc puțin, după care se întind de mărimea unei farfurii mici.



Margarina de temperatura camerei se împarte în 3 părți. Se ung turtele și se suprapun. Pe ultima turtă se presoară făină. Se acoperă cu un prosop și se lasă să se odihnească 30 min.








Se întind toate patru împreună cu citorul subțire. Se taie și se modelează cornulețele.







Se coc la temperatura de 180 grade, 30- 35 min.

Se pudrează atît timp cît sunt fierbinți.

Poftă bună!!! 



Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește