Cornișoare puhave

Cornișoare puhave

                                                                                         Cornișoare

Ingrediente: 1 pahar de brînză (2 % grăsime), 2 ouă, 2 linguri de zahăr, 2 linguri ulei, 2 linguri smîntînă, 1 linguriță praf de copt, 100 gr margarină sau unt, 2 pahare făină ( 250 gr- un pahar), 1 plic zahăr vanilat.

Etape: Se amesteca ingredientele uscate ( făina, zahărul, praful de copt, zahărul vanilat ). Se adaugă ouăle, brînza, uleiul.

Se amestecă toate ingredientele și se frămîntă pînă se obține o cocă de aluat netedă. Se lasă aluatul să se odihnească 20 min acoperit cu un prosop.

Coca de aluat se împarte în 4 părți proporționale. Se fac biluțe. Biluțele se odihnesc puțin, după care se întind de mărimea unei farfurii mici.


Margarina de temperatura camerei se împarte în 3 părți. Se ung turtele și se suprapun. Pe ultima turtă se presoară făină. Se acoperă cu un prosop și se lasă să se odihnească 30 min.



Se întind toate 4 împreună cu citorul subțire. Se taie și se modelează cornulețele.



Se coc la temperatura de 180 grade, 30- 35 min.

Se pudrează atît timp cît sunt fierbinți.

Poftă bună!!!