Cornișoare
Se amesteca ingredientele uscate (făina, zahărul, praful de copt, zahărul vanilat). Se adaugă ouăle, brînza, uleiul.
Se amestecă toate ingredientele și se frămîntă pînă se obține o cocă de aluat netedă. Se lasă aluatul să se odihnească 20 min acoperit cu un prosop.
Coca de aluat se împarte în 4 părți proporționale. Se fac biluțe. Biluțele se odihnesc puțin, după care se întind de mărimea unei farfurii mici.
Margarina de temperatura camerei se împarte în 3 părți. Se ung turtele și se suprapun. Pe ultima turtă se presoară făină. Se acoperă cu un prosop și se lasă să se odihnească 30 min.
Se întind toate patru împreună cu citorul subțire. Se taie și se modelează cornulețele.
Se coc la temperatura de 180 grade, 30- 35 min.
Se pudrează atît timp cît sunt fierbinți.
Poftă bună!!!