Cornulețe cu magiun

Cornulețe cu magiun

Cornulețe cu magiun

Cele mai populare cornuleţe pe care le fac toate gospodinele ,inclusiv şi eu. Sunt solicitate deseori în familia mea,deoarece merg perfect la micul dejun cu un pahar de lapte cald sau chiar cu un ceai improspătat cu o feliuţă de lămâie. Dar, vreau, totuşi, să vă arăt metoda mea de a le face şi aluatul pregătit pe care eu îl consider perfect, pentru ca cornuleţele să fie moi, pufoase şi a doua zi. Urmăriţi în continuare reţeta.

Reţeta: 300 ml.lapte, 2 gălbenuşuri de ou, 2 ouă întregi,120 gr.zahăr,100 gr.unt,1 plic zahăr vanilat,15 gr.drojdie proaspătă, 650 gr.făină.

Mod de preparare: În laptele călduţ punem drojdia, punem zahărul şi amestecăm pînă se dizolvă. Ouăle cu gălbenuşurile le amestecăm uşor şi le adăugăm în lapte. Adăugăm făina cu zahărul vanilat şi frămîntăm aluatul. Din cele 100 gr.de unt moale luăm 50 gr.şi îl încorporăm în aluat. Procedura va fi una mai ,,delicată", dar nu vă descurajaţi, căci merită efortul. Spre final coca va deveni atît de fină, atît de plăcută la atingere. Facem totul cu răbdare, iar dacă aveţi nevoie de puţină făină presuraţi doar pe masă, însă nu multă. Frămîntînd 7-10 min. aluatul se v-a desprinde de pe mâini.

Ungem un vas adînc cu ulei şi punem în el aluatul. Aluatul îl ungem cu puţin ulei deasupra şi învelim vasul cu peliculă alimentară. Deasupra îl mai acoperim cu un prosop grosuţ şi îl punem la dospit pînă se rudică frumos.

Aluatul este gata pentru a-l modela. Îl adunăm puţin şi îl împărţim în 3 părţi egale. Facem 3 bile şi lăsăm să se odihnească, după care, pe rînd, le întindem.

Foaia întinsă o ungem uşor cu unt moale. O proporţionăm în fîşii şi punem umplutura. Rulăm cornuleţele.





Aveţi grijă ca restul bilelor sa fie acoperite cu prosopul, ca să nu se usuce, pînă veţi modela primele cornuleţe. Cornuleţele gata modelate şi puse în tava tapetată cu hîrtie le lăsăm să se odihnească timp de 20-25 min., după care le ungem cu ou şi le punem la copt pe 25 min.180 C., pînă se rumenesc frumos. Cuptorul îl infierbîntăm din timp. Dacă doriţi, le puteţi pudra cu zahăr pudră.


Le mîncăm cu lapte călduţ sau cu compot. Poftă bună!



Bunica recomandă