Cornulețe pe bază de șampanie

Cornulețe pe bază de șampanie

                                                    Cornulețe pe bază de șampanie

Îmi place să experimentez în bucătărie și astăzi am făcut cornulețe pe bază de șampanie. Am rămas ,,uimită" în sensul cel bun al cuvîntului de gustul fin și impecabil al cornulețelor, combinația ingredientelor fiind una nemaipomenit de simpla, dar reușită,  întrecînd așteptările mele. Nu vreau să le laud mult, dar să vă scriu mai repejor ingredientele folosite și modul de preparare. Așadar, urmăriți cum le-am făcut.

Ingrediente: 130 ml. șampanie, 200 gr.margarină (puteți pune unt, untură) ,3 gr. (jumatate de linguriță) bicarbonat de sodiu (sodă de mîncare simplu se zice) ,1 plic zahăr vanilat, 400-415 gr.făina (depinde de umeditatea ei).

Mod de preparare: cernem jumătate din cantitatea făinei într-un vas împreună cu bicarbonatul de sodiu, adăugăm zahărul vanilat și punem margarina (nu o topim o punem chiar rece din frigider). Amestecăm margarina cu făina, dupa care adăugăm șampania, amestecăm și mai punem restul făinii. Frămîntăm aluatul pînă se desprinde de pe mâni. Acoperim coca de aluat cu un prosop și o lăsăm pe masă să se odihnească timp de 30 min. Iarăși o frămîntăm pînă devine netedă.

Coca de aluat o împarțim în 4 părți egale și le adunăm sub formă de biluțe.

Modelăm cornulețele. Ca umplutură folosim vișine, tinînd cont de conținutul aluatului cu șampanie.


Tava o tapetăm cu hîrtie de copt și aranjăm cornulețele. Cuptorul îl înfierbîntăm din timp. Coacem cornulețele timp de 25-30 min. 180C, dar depinde cît de groase le faceți.

Le pudrăm fierbinți.Concluzia mea: sunt cele mai delicate, fine, deosebite la gust cornișoare pe care le-am făcut pînă acuma. Poftă mare, dragi gospodine...❤❤❤
Bunica recomandă