Coșulețe din făină integrală cu umplutură de mere

Coșulețe din făină integrală cu umplutură de mere

                                                         Coșulete din făină integrală

Ușor crocante dupa ce le scoatem din cuptor și moi,moi a doua zi, aceste prăjituri le-au îndragit imediat, dupa ce au gustat din ele cei din familia mea. Cred că urmatoarele vor fi facute dintr-o porție dublă...

Ingrediente: 200 ml.chefir călduț cu 1% grăsime, 7 gr.drojdie proaspătă, 2 linguri de ulei ,1 linguriță zahăr vanilat, 0,5 linguriță rasă de sare (daca doriți, puteți pune și 1 lingura de zahăr, eu nu am pus) 2 pahare făină integrală de grîu (paharul de 200 ml).

Mod de preparare: amestecăm ingredientele uscate, drojdia o dizolvăm în puțin chefir din cantitatea pregătită pentru aluat și o turnăm în chefirul rămas. Adăugăm amestecul din făină încetișor, framîntînd aluatul. Punem coca de aluat într-un vas uns cu ulei, acoperim cu peliculă alimentară și lăsăm aluatul să se odihnească pînă își va dubla volumul.


Avem nevoie de 3 mere dulci pe care le vom taia cubulețe.

Întindem coca de aluat pe masa presurata cu făină integrala și o împarțim egal ( marimea la dispozitie). Ungem mijlocul cu putin ulei si punem umplutura. Modelam prajitura.



Prajitura modelata o punem in tava tapetata cu hirtie si unsa cu putin ulei. Inainte de a le pune in cuptor, le ungem cu galbenus de ou+1 lingurita apa si le presuram cu susan sau alte seminte. Se coc t.de 25 min.180 gr., cuptorul infierbintat din timp. Pentru a doua zi le punem in farfurie, acoperim cu pelicula alimentara si le avem moi, molcute. Pofta buna !!!



Bunica recomandă