Covrigei cu cacao

Covrigei cu cacao

                                                           Covrigei cu cacao

Iarna la noi este anotimpul dulciurilor, cînd ai mei stau în casă și așteapta ceva bunisor. Așa mereu a fost în familia mea, cînd copiii mei erau mici și nu aveau răbdare să guste din deliciile pregătite de mine. Numai amintiri... dar povestea se repetă.... Am alături niște "șoricei" cărora le plac foarte mult biscuiții. Sunt nepoțeii mei care iubesc mult bucatele de casă. Vă prezint acum niște biscuiți foarte gustoși, fragezi și nisipoși care vă vor cuceri după prima gustare. Se fac foarte rapid și nu necesită mult efort. Veți avea nevoie doar de o mașină manuală ( mașină de care aveau mamele noastre) și forme pentru biscuiți sau puteți folosi forme pentru biscuiți de care aveți în bucătăria voastră. Oricum, gustul cel mai mult contează, căci se topesc in gură... Dar ceea ce vreau să vă spun este faptul că am gasit ingredientul care îi face mai nisipoși decît untura. Așadar, urmăriți rețeta.

Ingrediente: măsurăm totul cu un pahar de 250 ml.:1 pahar amidon de cartofi, 2 pahare de  făină, 200 ml.ulei, 100-150 ml.borș acru, jumătate pahar de zahăr pudra (dacă mîncați mai dulce, puneți mai mult), 2 linguri cu vîrf de cacao, 1 plic zahăr vanilat,1 plic praf de copt.

Punem într-un vas ingredientele uscate trecute orin sită. Amestecăm bine, după care adăugăm borșul, uleiul. Amestecăm bine compoziția pînă obținem o cocă grasă de aluat.

Nu este nevoie ca aluatul să stea în frigider. Peste 20 min putem modela biscuiții. Așa cum am menționat, îi modelăm cu o mașină manuală de tocat carnea, dacă desigur aveți forme speciale pentru biscuiți. Dacă nu aveți o mașină manuală, îi puteți modela cu forme pentru biscuiți de care aveți în bucătărie. După ce i-am modelat, îi punem pe o tavă tapetată cu hîrtie.

Punem tava în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 20-25 min.  Îi putem pudra după dorință. Poftă bună.
Bunica recomandă