Covrigi ca la bunica

covrigi

Covrigi

Rețeta aluat:

  1. 400 gr făină
  2. 150 gr ulei
  3. 7 ouă
  4. 2 lingurițe zahăr
  5. 200 gr apă
  6. 0,5 linguriță sare.

Etape


În ceun se fierbe uleiul cu apa și zahărul. Cînd apa începe a fierbe, adăugăm făina, cernută din timp. Se amestecă compoziția ca o mămăligă pînă se desprinde de pe ceaun.Se răcește, se adaugă oul unul cîte unul. După fiecare ou ,amestecăm foarte bine cu mixerul. Nu se pune oul următor, pînă ce primul nu a fost complet incorporat in compoziție.Punem 2 pahare de făină pe masa de lucru. Turnăm o parte de aluat în ea și incorporînd cîte puțin făina în aluat, modelăm covrigii. Aluatul v-a fi unul lipicios si moale, dar ii modelam cu degetele unse cu făina .


Punem covrigii făcuți atent (deoarece ei se vor fi moi) în tava tapetată cu hîrtie și îi punem la copt 20- 30 minute pînă se rumenesc deasupra.


 


Cuptorul trebuie înfierbîntat din timp. Nu deschidem ușa cuptorului în timpul coacerii (vor cădea covrigii). Îi coacem la tempteratura de 200 grade ,timp de 20 min , după care micșorăm focul pînă la 180 grade, încă 10 min.După ce s-au copt, îi scoatem din cuptor și îi ungem cu albuș de ou bătut spumă. Îi presurăm cu zahăr și îi mai punem în cuptor să se usuce încă pe 10-15 min (micșorăm focul pînă la 160 gr).Pofta bună!!!

Bunica recomandă