Covrigi cu semințe de mac

Covrigi cu semințe de mac

                                                      Covrigi cu semințe de mac

 Imi plac foarte mult covrigii din comerț cu semințe de mac,deoarece ei imi amintesc de copilaria mea.  Deci....știind că undeva, în căiețelul meu cu rețete era rețeta acestor covrigi delicioși,am cautat, am gasit, am facut.... Rezultatul a fost reușit, întrucit nu se deosebesc cu nimic de cei din comerț. Sunt dulcii ,moi,așa cum ar trebui să fie. Iar acum aș vrea să mă impărt și cu voi, cu această rețetă.

Ingrediente:200 ml.apa calduta,450 gr. făină, 2 linguri pline de zahăr, 10 gr.drojdie proaspata,50 gr.unt topit,0,5 lingurita (nu plina) de sare,1 lingurita zahar vanilat, semințe de mac.

Într-un vas amestecăm apa cu drojdia,adaugam zaharul ,zaharul vanilat,sarea si amestecam totul pina sarea si zaharul se va dezolva,adaugam untul topit,faina.. Frămîntăm aluatul bine,bine pînă obținem o cocă neteda si virtoasa. O punem să se odihnească într-un vas uns cu ulei timp de 30 min.


Impartim coca de aluat în 6 bile. Le lăsăm iarăși să se odihnească 10 min, după care cu degetul aratator sau un dop îi facem fiecărei bile cîte o gaură. 


Peste 10 min cu ambele mîni lărgim găurelele bine,bine.Nu va deranjati ca covrigii din start nu vor fi netezi....In t.coacerii ei devin frumosi si fara defecte..Covrigii modelați îi punem pe o tavă tapetată cu hîrtie. Îi ungem cu gălbenuș de ou, îi presurăm cu semințe de mac și îi lăsăm 15-20 min să crească.I-am presurat generos cu mac,caci nepotelului meu ii plac copturile cu mult mac,voi....putei folosi mai putin...

Îi punem în cuptorul supraîncălzit pe 20-25 min la 180C pînă se rumenesc frumos.


Din ingredientele date se primesc 6 covrigi mari,D-voastra puteti dubla ingredientele.Dupa ce covrigii se racesc bine,bine ii invelim intr-o hirtie de copt si ii punem intr-o pelicula.Covrigii a doua zi sunt moi si la fel fe gustosi...