Covrigi fragezi la cuptor

Covrigi fragezi la cuptor

                                                                 Covrigi fragezi

,,Covrigi cu pudră", așa le zic gospodinele de vîrsta mea. Noi cu ei am crescut, cu ei ne-au alintat mamele și bunicile noastre. Au rămas pentru mine ca cel mai gustos și dorit desert...gustul copilariei. Se fac din cele mai simple ingrediente și cele mai accesibile pentru fiecare gospodină.

Ingrediente :200 gr.grasime (unt,untura,margarină), 200 gr. smîntîna 25% grăsime, 3-4 pahare făina(200 gr.paharul), 1 lingurită praf de copt, 1 plic zahar vanilat, zahăr pudră. Untul trebuie scos din timp din frigider ca să fie moale.

Mod de preparare: în faină punem zaharul vanilat și praful de copt. Amestecăm bine și punem 3 pahare de făină peste untul amestecat cu smîntînă. Amestecăm bine ingredientele pîna untul și smîntina se incorporează bine in faina.Coca de aluat trebuie sa fie neteda si usor sa se desprinda de pe maini.La necesitate mai adaugam făină. Punem aluatul intr-o peliculă și îl  lăsăm să steie la rece t.de 20 min.

Scoatem aluatul din frigider și îl mai framîntăm puțin pîna devine neted. Întindem coca de aluat cu sucitorul. Grosimea turtei trebuie să fie de 7-8 mlm sau chiar de 1 cm.

Modelăm covrigeii cu un pahar obișnuit dacă nu avem scule.

Punem covrigii în tava tapetată cu hîrtie și imediat îi punem în cuptor pe 25-30 min. pîna se rumenesc frumos.T.180 gr.

Cînd covrigii sunt copți, îi pudrăm cu zahăr pudră. Această procedură o facem cînd covrigii sunt fierbinți.Poftă bună!!!


Bunica recomandă