Croissant-e ca la bunica

croissant

  Croissant-e

Ingrediente:

  1. 200 gr lapte
  2. 3 gălbenușuri
  3. 3 pahare (200 gr) făină
  4. 1 lingură drojdie uscată
  5. 3 linguri zahăr
  6. 0,5 linguriță sare
  7. 3 liguri ulei
  8. 50 gr unt.

Etape:

Se pune drojdia în laptele la temperatura camerei. Se lasă 10 minute. Se adaugă gălbenușurile puțin bătute, sarea, zahărul și uleiul. Se amestecă bine. Se adaugă făina, se frămînta aluatul astfel încît sa se formeze o cocă de aluat netedă.

Coca de aluat se împărțește în 8 bile. Fiecare bilă se întinde cu citorul de mărimea unei farfurii. Se întind așa toate bilele. Fiecare foaie se unge cu untul de temperatura camerei și se suprapune una peste alta. Ultima foaie nu se unge, ci se presoară cu făină. Foile suprapuse se acoperă cu peliculă alimentară și se lasă la dospit pe o oră.



 


După ce foile au dospit (tot așa suprapuse), se intind într-o singură foaie mare. Foaia se taie proporțional în 14 părți ( se poate și în 8, depinde ce mărime doriți).



Umplutura se pune la alegere: vișină, lapte condensat, ciocolată, dulceață.Se dă forma unui cornișor. Tava se unge cu unt. Croissantele se ung cu gălbenuș de ou. Se lasă în tava să crească  încă 20 min. Se oc 30- 35 min la temperatura de 180 grade.






Poftă bună!!!



Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește