Croissant-e sărate din aluat de cartofi

Croissant-e sărate din aluat de cartofi

                                                                 Croissante sărate din aluat de cartofi 

Sunt sigură că și vouă vă ramîn cartofii pe a doua zi. Așa se întimplă uneori și la mine și, așa cum eu țin mult la deviza mea din bucatarie ,,Nu aruncăm nimic ! " reciclez orice ce îmi rămaine. Astăzi am facut croissante cu unt si multă verdeață, căci o iubesc nespus de mult !

Ingrediente: 500 gr.cartofi curațați pe care i-am făcut piure, 500 -600 gr.făină, 1 ou, 1 linguriță de sare, 15 gr.drojdie proaspătă, 100 gr.unt, verdeață.

Drojdia o dizolvăm în 2 linguri de lapte sau apă calduță și o turnăm în cartofi. Adaugăm 50 gr.unt topit, punem făina , sarea și amesteăam ingredientele. Frămîntăm aluatul, care la atingere va fi puțin lipicios. Muiem palmele în ulei, îl adunăm la mijlocul vasului și îl punem la fermentat. Cînd aluatul se va dubla în volum începem a modela croissantele.

Dupa fermentare coca de aluat va fi puțin mai moale, deaceea presurăm multă făină pe masa  și o adunăm puțin, după care o întindem cu citorul. Turta trebuie să fie de grosimea  3,4 mlm. Ungem turta cu unt moale.

Presurăm pe turtița verdeața ( codița de ceapa, mărar puțin sarate) și tăiem aluatul.

Modelam croissantele și le punem în tava tapetată cu hîrtie și unsa cu ulei. Lăsăm croissantele în tavă să se odihnească t.de 20-25 min., le ungem cu ou și le punem la copt pe 20-30 min.180 gr.pînă se rumenesc frumos. Cuptorul îl supraîncalzim din timp.


Pentru iubitorii de aperitive sarate si verdeata este o adevarata,,bomba" !!!O aroma nemaipomenit de imbatatoare,raspindita prin toata casa , asa si te indeamna sa savurezi din ele.Vreau sa mentionez un detaliu foarte interesant.Daca croissantele dulci sunt moi cind le scoti din cuptor si mai apoi devin putin aspre,croissantele sarate din aluat de cartofi sunt crocante fierbinti,iar a doua zi moooiii,de se topesc in gura...


Bunica recomandă