Fundițe la cuptor

Fundițe la cuptor

Fundițe la cuptor

Demult vroiam să fac acest desert, dar evitam momentul, deoarece am punctul meu de vedere cu privire la modul de prepărare a acestui deliciu. Fundiţele sau minciunelele, hrustichi cum le mai zic unii dintre voi, de fapt, se prăjesc în mult ulei. Eu am încercat să le fac la cuptor şi am rămas încîntată de rezultat.Atît de uşoare,atît de crocante,atît de fragede!!!O bunătate,dragile mele!!!O bucurie pentru copilaşii şi nepoţeii noştri! Le-am făcut pe zer, dar puteţi să le faceţi pe lapte sau pe apă carbogăzoasă. Sunt la fel de gustoase şi reuşite! Deci,urmăriţi cum le-am făcut!

Reteta: 200 ml.zer, 250 gr.unt sau (margarină,untură,ulei), 4 gr.bicarbonat de sodiu, 450-500 gr.făină (depinde de umeditatea făinii), 5 gr.zahăr vanilat, zahăr pudră.

Mod de preparare: Bicarbonatul de sodiu îl stingem cîteva min. în cantitatea de zer propusă. Untul de t.camerei îl punem în vasul cu zer, punem făina cernută, zahărul vanilat şi frămîntăm aluatul.Punem coca de aluat intr-un vas uns cu ulei,acoperim cu peliculă alimentară şi îl punem în frigider pe 30 min.puţin să se răcească.

Întindem cu citorul aluatul şi modelăm fundiţele. Aluatul trebuie sa-l întindem cît mai subţire(1 mlm.sau ca pentru colţunaşi).Dacă aluatul v-a fi subţire fundiţele se vor primi fine,crocante şi fragezi.Tapetăm tava cu hîrtie de copt şi aranjăm fundiţele.Mi s-au primit 3 tave(tava 30/40). Coacem fundiţele timp de 15-20 min.180 C.Cuptorul înfierbîntat din timp.Fundiţele gata coapte le pudrăm generos cu zahăr pudră.

Poftă bună,dragilor! Fundiţele ,vă asigur,că vor fi preferatele micuţilor D-voastră!


Bunica recomandă