Fundițe la cuptor

Fundițe la cuptor

Fundițe la cuptor

Demult vroiam să fac acest desert, dar evitam momentul, deoarece am punctul meu de vedere cu privire la modul de prepărare a acestui deliciu. Fundiţele sau minciunelele, hrustichi cum le mai zic unii dintre voi, de fapt, se prăjesc în mult ulei. Eu am încercat să le fac la cuptor şi am rămas încîntată de rezultat.Atît de uşoare,atît de crocante,atît de fragede!!!O bunătate,dragile mele!!!O bucurie pentru copilaşii şi nepoţeii noştri! Le-am făcut pe zer, dar puteţi să le faceţi pe lapte sau pe apă carbogăzoasă. Sunt la fel de gustoase şi reuşite! Deci,urmăriţi cum le-am făcut!

Reteta: 200 ml.zer, 250 gr.unt sau (margarină,untură,ulei), 4 gr.bicarbonat de sodiu, 450-500 gr.făină (depinde de umeditatea făinii), 5 gr.zahăr vanilat, zahăr pudră.

Mod de preparare: Bicarbonatul de sodiu îl stingem cîteva min. în cantitatea de zer propusă. Untul de t.camerei îl punem în vasul cu zer, punem făina cernută, zahărul vanilat şi frămîntăm aluatul.Punem coca de aluat intr-un vas uns cu ulei,acoperim cu peliculă alimentară şi îl punem în frigider pe 30 min.puţin să se răcească.

Întindem cu citorul aluatul şi modelăm fundiţele. Aluatul trebuie sa-l întindem cît mai subţire(1 mlm.sau ca pentru colţunaşi).Dacă aluatul v-a fi subţire fundiţele se vor primi fine,crocante şi fragezi.Tapetăm tava cu hîrtie de copt şi aranjăm fundiţele.Mi s-au primit 3 tave(tava 30/40). Coacem fundiţele timp de 15-20 min.180 C.Cuptorul înfierbîntat din timp.Fundiţele gata coapte le pudrăm generos cu zahăr pudră.

Poftă bună,dragilor! Fundiţele ,vă asigur,că vor fi preferatele micuţilor D-voastră!


Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește