Galete cu prune și miez de nuci

Galete cu prune și miez de nuci

                                                  Galete cu prune și miez de nuci

Și dacă toamna este generoasă cu prune dulci și suculente, atunci le vom savura din prin anul acesta. A venit rîndul și a galetelor cu prune și miez de nuci. O bunătate!!! Nici zahăr nu am adăugat, întrucît prunele sunt foarte dulci, iar miezul de nuci îi oferă un gust deosebit și delicat. Aluatul este pe bază de chefir, este pufos , aerat. Întră repede în reacție cu drojdie, chifla fiind moale și a doua zi. În continuare urmăriți ingrdientele și etapele pregătirii galetelor.

Ingrediente aluat: 250 ml.chefir, 2 ouă, 0,5 linguriță rasă bicarbonat de sodiu, 7 gr.drojdie proaspătă, 0,5 linguriță de sare, 2 linguri de zahăr,1 plic zahăr vanilat, 30 gr unt topit. Pentru umplutură vom avea nevoie de prune și miez de nuci .

Într-un vas dizolvăm drojdia în putina apă, dupa care vom adauga zaharul. Lăsăm amestecul să se odihnească 10 min. Turnăm amestecul de drojdie în chefirul calduț. Adăugăm ouăle bătute puțin și untul topit, zahăeul vanilat și sarea după care, vom adăuga treptat făina. Framîntăm aluatul pîna coca se va desprinde de pe mînă. Aluatul trebuie să fie unul moale. Vom pune coca de aluat să se odihnească acoperită cu un prosop într-un vas uns cu ulei, timp de minim 1 oră. Dupa 1 ora, apăsăm aluatul, lăsăm 10 min să se odihnească.

Despărțim aluatul în 8 bile. Pînă terminăm ultima să o modelăm, începem din prima să facem galetele. Modelăm galetele pe masa presurată cu puțină făină.
Galetele deja modelate le punem în tava tapetată cu hîrtie și unsă cu puțin ulei. Le ungem cu gălbenuș de ou și le lăsăm să se odihnească 15-20 min. 

Le dăm în cuptorul supraîncălzit pe 20-25 min la 180C pînă se rumenesc frumos.

Bunica recomandă