Gogoașe puhave la cuptor

Gogoașe puhave la cuptor

Gogoașe

Ingrediente:


  1. 2 ouă
  2. 200 ml lapte călduț
  3. 75 gr de unt
  4. 12 gr drojdie uscată ( sau 18 gr drojdie umedă proaspătă)
  5. 0,5 linguriță sare
  6. 2 linguri zahăr
  7. 4-5 pahare făină
  8. cașcaval, roșii sau oricare umplutură doriți.
Se pregătește maia. Se pune în laptele călduț drojdia, 1 lingură de zahăr și sarea. Se lasă 15-20 minute.Între timp batem ouăle cu 1 lingură de zahăr. Se bat 1- 2 minute. Se adaugă în compoziția de lapte și drojdie.Adăugăm treptat făina, mai întîi 3-4 pahare, apoi la necesitate mai adăugăm făină. Nu frămîntăm aluatul pînă la urmă, ci adăugăm untul de temperatura camerei. Dacă aluatul se lipește prea tare de mîni, îl mai frămîntăm cu făina rămasă. Trebuie să obținem o cocă de aluat moale și puțin să se lipească de mîni. Pentru ca să putem modela coca mai bine, ungem mâinile cu ulei. Punem aluatul într-un vas uns cu ulei, îl acoperim cu o peliculă și îl punem la cald pe 1 oră.

Peste o oră putem modela coca de aluat.Împărțim coca în două părți. Întindem fiecare cocă cu citorul pe masa presurată cu făină. Cu un pahar facem forma. Punem umplutura pe fiecare cerculeț și ăl adunam ca pe o punguță.
Fiecare gogoașă modelată o punem în tava tapetată cu hîrtie. Le ungem deasupra cu gălbenuș de ou.Lăsam gogoașele în tavă să crească 20 minute, după care le dăm în cuptorul supraîncălzit la 180 grade, timp de 25-30 minute.

Bunica recomandă