Gogoși puhave coapte în cuptor

Gogoși puhave

                                                                                      Gogoși

Ingrediente: 150 ml smîntînă, 150 ml chefir, 4 gălbănușiri de ou, 150 gr unt, 100 gr zahăr, 1 plic praf de copt, făină cît cuprinde.

Se bat gălbenușurile cu zahărul si se pun pe baia de aburi,se anesteca pina zaharul se dizolva. Se adauga  untul.Se raceste.Praful de copt se toarnă în chefir ( trebuie să stea 5 min). Se adaugă în chefir și smîntîna. Se amestecă totul bine. Această compoziție, se adaugă la anestecul cu ouă. Se adaugă 2 pahare de făină, apoi mai adăugăm cît mai cere aluatul. Se frămîntă un aluat tare. Se acoperă cu o peliculă și se pune în frigider pe o zi.

Se modelează gogoșile.




Se coc 25- 30 min , la 180 grade pînă se rumenesc frumos.

Poftă bună!!!




Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește