Învîrtită cu brânză de vaci

Învîrtită cu brânză de vaci

    Învîrtită cu brânză

Ingrediente:  520 gr făină, 260 ml lapte, 7 gr drojdie uscată, 50 gr unt de temperatura camerei, 30 gr zahăr, 1 linguriță sare, 2 galbenușuri de ou, 1,5 linguriță praf de copt. Umplutura: 1 kg brânză de vaci+ 3 ouă+ 1 linguriță de sare.

Pentru a frămînta aluatul vom avea nevoie de un vas. Vom pune în vas mai întîi ingredientele uscate. Vom amesteca cu o lingură. Apoi, vom adăuga aici laptele de temperatura camerei împreună cu gălbenuşurile bătute. Vom amesteca cu mîna aluatul, dar nu pînă la urmă. Vom adăuga untul. Amestecăm aluatul bine, vreo 10 min, pînă vom obține o cocă de aluat netedă. Nu vom avea nevoie de făină pentru frămîntare. Aluatul nu se va lipi de mîni. Vom pune aluatul să crească în volum pe 1 oră. 

Peste 1 oră, vom diviza coca de aluat în 4 bile. Lăsăm bilele acoperite pe masă 15 min.

Modelăm cu citorul turtele de mărimea unei farfurii. Presurăm pe masă puțină făină. Le lăsăm iarăși 15 min să se odihnească.

Întindem foile cu citorul. La necesitate presurăm peste foaie făină. Le întindem foarte subțire.

Punem peste foaie umplutura. La fel procedăm și cu celelalte foi. Rulăm fiecare foaie.

Modelăm învîrtita direct în tava tapetată cu hîrtie. Din 4 foi vom obține o învîrtită mare. Vom unge învîrtita cu 2 gălbenușuri de ou.

Vom pune tava în cuptorul supraîncălzit la 180C, timp de 30- 35 min pînă se va rumeni frumos. 






Bunica recomandă


Frigărui
Frigărui

Frigărui de porc cu marinadă tradițională armenească

Citește
Pilaf de orez
Pilaf de orez

Pilaf Uzbec

Citește
Costițe la grătar
Costițe la grătar

Costițe la grătar cu sos dulce

Citește
Pește la grătar
Pește la grătar

Pește carp foarte suculent umplut la grătar

Citește
Rulica la grătar
Rulica la grătar

Rulica- picior de porc fiert în bere și copt la grătar

Citește